"Öland Roots är ingen jävla knarkfest"

Annika Holmberg ,
Foto:Christer Tille

Öland Roots. Det är mer än en festival. Det är som att kliva in i en bubbla av kärlek, glädje, respekt, ödmjukhet och jämställdhet.

Ingen dömer eller bedömer. Har inte träffat på en endaste idiot där. Till och med vakterna är astrevliga. Om samhällsklimatet kunde vara som klimatet på Öland Roots, så skulle världen se så mycket bättre ut. Alla värnar om varandra och om naturen. Artister rör sig på området som vilka "vanliga" människor som helst. Det finns ingen statusskillnad. Alla visar hänsyn mot barnen och det är en trygg plats för de små.

Därför gör det mig otroligt ledsen att se att det enda som står om festivalen i media är angående narkotikabrott. Ringa narkotikabrott. Ett fåtal personer. Av över 5 000 besökare.

Det finns inga fall av misshandel, våldtäkt eller övergrepp.

Jag förespråkar inte narkotika på något sätt, men om ett antal personer väljer att röka lite ganja (i stället för att supa huvudet i bitar) så bryr jag mig inte ett smack! Det bekommer mig inte. Det är deras val. Jag känner en trygghet på festivalen, som jag aldrig någonsin känt i samhället.

Öland Roots är ingen jävla knarkfest. Det är en stund på året då jag och likasinnade bara kan vara oss själva och insupa positivtet, för att orka med skiten som pågår resten av året.