Mörbylånga behöver ett starkt ledarskap

Debatt Artikeln publicerades

Lokalpolitik i Mörbylånga

Vattenbrist – igen, värme och torka, och nu köerna på Ölandsbron – igen!

Vattenbrist – igen, värme och torka, och nu köerna på Ölandsbron – igen! Sårbarheten är påtaglig och vår förmåga att anpassa oss och finna alternativa lösningar sätts på prov. Väldigt många har det svårt nu men vi ser också mängder av lyckade initiativ och verksamheter på Öland, ofta småskaliga.

Denna anda måste uppmuntras och stödjas. För när vi handlar lokalt producerade varor och tjänster, främjas sysselsättningen här, skatteintäkterna ökar och behovet av transporter och förflyttningar minskar, vilket i sin tur innebär färre bilar i kö. En positiv spiral! I kristider hjälps man åt och det är så vi behöver arbeta mer överlag inom kommunen framöver. Centerpartiet tror på samskapande.

Vi vill i högre grad involvera berörda och bjuda in till dialog – i byaråd eller liknande. Handläggningstiderna måste och kan då kortas. Tillsammans finner vi då sunda, lokala lösningar och får den levande landsbygd vi vill se i hela kommunen – det är för mig närodlad politik!

Vi vill också förstärka arbetet för en mer hållbar utveckling för vår miljö. Genom att prata med varandra, lära och samverka – politiker, kommunala tjänstemän, akademin, företag, föreningar och medborgare, kan vi fatta långsiktigt kloka beslut.

Vi behöver tänka i nya banor på många plan och sannolikt ta en del tuffa beslut för att tackla de utmaningar vi så tydligt ser nu. Kommunen har en avgörande roll i att skapa förutsättningar för människors potential och drömmar att få blomstra. Det handlar nu om politisk vilja för ett, på riktigt, hållbart ledarskap framåt!

Magnus Björkegren, kandidat för Centerpartiet i Mörbylånga kommun

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.