Miljöpartiets åtgärder mot en klimatkris är verkningslösa

Debatt ,

på debattinlägg om ­klimatpolitik, publicerad den 10 februari.

Debattartikeln om klimatkrisen innehåller ovetenskapligt snömos. Författaren skriver att ”det (valet i höst) är planetens vik­tigaste val”. Det antyder att det hänger på Miljö­partiet att rädda planeten från en påstådd klimatkris – tala om hybris. Vad ­Miljöpartiet än tänkt sig göra är åtgärderna verkningslösa. Bland annat skulle räddningen enligt artikeln bestå i mer så kallad förnybar energi.

Termodynamikens ­första huvudsats säger att energi inte kan skapas ­eller förstöras – bara ­ändra form. Förnybar ­energi är påhittat för att ge gröna system för ­energiproduktion en mer positiv framtoning än de förtjänar. Man säger sig vilja minska ”utsläppen”. Det är ett dåligt argument i Sverige där elproduktionen redan är i stort sett ­utsläppsfri. I verkligheten blir det heller ingen minskning. Förnybart släpper ut mer än kärn- och vattenkraft när hela livscykeln beaktas.

Miljöpartister har alltid blundat för fysiska realiteter som att ingen lyckats hitta kopplingen mellan utsläpp och klimat. ­Kopplingen finns bara i datorprogram. FN:s ­klimatpanel konstaterade 2001 att klimatet i realiteten är oförutsägbart. ­Nyare vetenskapliga ­publikationer ger den kraftfullaste växthus­gasen vattenånga en mer dominant roll i takt med att koldioxidens minskar. Ett tecken på att detta stämmer är att den globala temperaturen och halten koldioxid inte följts åt.

Av 10 000 luftmolekyler är fyra koldioxid. Tron att den gasen skulle vara ett dominerande öka-­minska-vred för globala temperaturen är helt ­orealistisk, rentav naiv. Att alla klimatrelaterade påfund som koldioxid­skatter, kraven på ­fossilfrihet, utbyggnaden av så kallad förnybar ­energi samt angreppen på vårt bilåkande och k­öttätande ytterst vilar på denna obevisade och i princip falsifierade hypotes verkar tyvärr okänt för de flesta, Miljöpartiet är de som i skydd av denna okunskap hårdast propsar på mer av denna onödiga inhumana ”utveckling”.

Före detta adjunkt i maskinteknik

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.