Lars Moquist vill ta plats i Nybropolitiken

Debatt Artikeln publicerades

Slutreplik i debatt om politik i Nybro, tidigare inlägg 20 och 23 augusti.

Riktigt roligt att just du Stig Davidson ville bemöta min timida debattartikel om anständighet/respekt. Du var som du säkert minns först på plan att inbjuda mig till en debatt 1991 när jag företrädde NyD. Det gällde då jordbruk/landsbygdsfrågor. Jag var nybörjare och du proffs men jag läste in mig så pass bra på ämnet att åhörarna i Folkets Hus, Nybro (jag tror det var där debatten ägde rum) hade behållning även av mina åsikter. Kanske jag och andra inom SD har något positivt för Nybro vi kan framföra framöver.

Du skriver lite märkligt "att vad jag förstår bor Du i Nybro". Nog är jag nybrobo eftersom jag 2009 flyttade från Trekanten till Nybro. Du vet detta mycket väl eftersom vi då och då möts i Nybro och då glatt hälsar på varandra. Du sköter ditt värv inom C på ett bra sätt och om jag kommer att göra något liknande för SD får ju andra bedöma.

Men Stig Davidson, vem vet, kanske jag blir den injektion i Nybroföreningen som medför att en eller annan åsikt från SD kommer att framföras i kommande fullmäktige. Vi ska kanske inte hoppas på att dina "kompisar" går i allians med mig i den fråga som blir aktuell. Du lär troligen inte vilja ha mig i dina led eller som bundsförvant vilket dock Pierre Schori (S) ville när han inför en debatt om bistånd i riksdagen sa "hur kunde du hamna i ett sådant parti - du skulle ha varit med oss". Men vare sig S eller C har varit min passion.

Lars Moquist

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.