Kulturens betydelse för utveckling

Debatt Artikeln publicerades

Kulturpolitik

Kultur gör livet mer värdefullt och gör våra kommuner attraktiva. Hultsfred och Vimmerby har ett helt fantastiskt kultur- och föreningsliv idag. Men det som är bra kan alltid bli bättre genom samverkan.

Vimmerby och Hultsfreds kulturverksamheter kompletterar varandra där Vimmerby är starka inom dans, film, drill,teater samt litteratur och berättande, medan Hultsfred har en stor och varierad musikutbildning med instrument och orkesterundervisning.

Hultsfred kommun har Virserums musikdagar, ett antal mindre festivaler, arrangemang på musikhotellet Hulingen, Rio Bio, Sommarorkestern och Svenskt Rockarkiv. Vimmerby har Komedianten, Vimmerby musikförening, Vimmerby dansstudio, Sevedebygdens musikförening, dansprofil på gymnasiet, teater på Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs , Näktergalen Vimmerby bio och skolbio samt kulturgarantin mm.

Vi vill att Hultsfred och Vimmerby kommuner undersöker möjligheterna för utökat samarbete i avsikt att utveckla kulturlivet i vår region

Vi har allt att vinna på en kultursamverkan tillsammans. Kulturen för våra kommuner framåt.

Lars Rosander (C) Hultsfred

Ingela Nilsson Nachtweij (C) Vimmerby

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.