Kriminella ska utvisas

Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot Britt-Marie Sundqvist (SD), gruppledare Michael Erlandsson (SD), ordförande SD Oskarshamn ,
Fler poliser, hårdare tag och utvisning för utländska medborgare som begår brott i Sverige. Sverigedemokraterna fortsätter att driva på för att få en tuffare kriminalpolitik i Sverige.
Foto:Pontus Lundahl/TT
Fler poliser, hårdare tag och utvisning för utländska medborgare som begår brott i Sverige. Sverigedemokraterna fortsätter att driva på för att få en tuffare kriminalpolitik i Sverige.

"Den okontrollerade invandringen, tillsammans med en ovilja att göra ålderstester, otydliga krav på att stärka sina identiteter och bristfälligt gränsskydd, har lett till att personer med brottsliga avsikter lättare har kunnat etablera sig i vårt land."

Nyligen föll domen för de personer som utfört den senaste tidens butiksrån i bland annat Oskarshamn. De dömda är syriska medborgare, en av dem har tidigare dömts för narkotikabrott, olaga hot och skadegörelse. Resultatet av domen är att de döms till 20 månaders fängelse och 18 månader för butiksrånen men i fängelsetiden involveras även en tidigare fängelsedom som omskrivits till skyddstillsyn. Det finns säkerligen personer som anser att allt är i sin ordning nu när domarna har fallit och att var och en bör känna sig nöjd med att ”rättvisa” har skipats.

Sverigedemokraterna är emellertid definitivt inte nöjda utan konstaterar att det vi tidigare har varnat för numera är en realitet i Oskarshamn. Vi kan enbart göra oss en föreställning om den rädsla och upplevelse av otrygghet som skapats för de anställda och även för deras kunder. Sett till omfattningen av de dömdas brottsregister och deras inställning till kriminalitet som de genomfört i Sverige är det skrämmande både ur en ekonomisk synvinkel och ett brott mot rådande rättspatos.

Landet Sverige och dess medborgare har gett dem skydd och välfärd de knappast skulle ha fått i andra länder. Med detta i åtanke är det en skam att vårt rättsväsende inte tilldömer strängare straff, det är ett hån mot medborgarna. På samma sätt kränks åter brottsoffren än en gång när vårt rättssystem inte förmår tilldela adekvata straff. Att de inte utvisas efter sina korta fängelsestraff skickar dessutom signalerna att det i Sverige är fritt fram att bryta mot och lagen utan att förvisas från landet.

Den okontrollerade invandringen, tillsammans med en ovilja att göra ålderstester, otydliga krav på att stärka sina identiteter och bristfälligt gränsskydd, har lett till att personer med brottsliga avsikter lättare har kunnat etablera sig i vårt land. Sverigedemokraterna har i sina analyser från början påtalat vikten av en restriktiv invandring, gränskontroller och en kraftfull kriminalpolitik men majoriteten har fortsatt på inslaget spår.

Vi skördar nu frukterna av denna slapphet och oförmåga att styra landet. Socialdemokraterna och Stefan Löfven vill hellre förlägga bestämmanderätten över vår egen invandringspolitik till EU och Bryssel. Konsekvensen är att det svenska folket kommer att få det ännu svårare att påverka migrationen till sitt egna land.

Även på kommunal nivå verkar det vara svårt att ta in verkligheten då det hävdas att staden är säker trots butiksrån, mord, hot och skadegörelse. Känslan av trygghet och gemensamhetskapande möten har fått sig en ordentlig stöt. Oskarshamns medborgare syns sällan promenera kvällstid. Kan man utifrån detta verkligen hävda att Oskarshamn är en trygg stad?

Sverigedemokraterna kommer aldrig att finna sig i den här utvecklingen. Vi kommer likt tidigare även i fortsättningen på alla politiska nivåer, arbeta för en mer kraftfull kriminalpolitik där brottsoffrens perspektiv sätts före brottslingarnas. Kriminella element ska förvisas ur landet.

Vi kräver en hög polisnärvaro och nolltolerans mot de som har en kriminell inställning till vårt samhälle.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.