Kalmar län – en hoppfull framtid

Debatt Artikeln publicerades

Näringsliv

Företagen ska uppskattas mer, inte beskattas mer. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Därför måste det bli enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. Entreprenörer ska kunna, vilja och våga satsa på de företagsidéer de har. Krångliga regler och skatter ska inte få sätta käppar i hjulen.

För att underlätta för näringslivsutvecklingen i vårt län behöver vi satsa på ett regionalt inkubatorprogram som kan stödja entreprenörer, forskare, innovatörer och företagare i deras arbete med att kommersialisera sina idéer och utveckla sina företag. Ska fler jobb kunna skapas i vårt län krävs god samverkan kring forskning och utveckling. I detta perspektiv är de gröna näringarna i vårt län extra viktiga och framstående.

För detta krävs en konkret plan för att stärka hela länets konkurrenskraft genom bättre utveckling av kollektivtrafiken, vägar och annan infrastruktur samt utbildning och forskning. Detta skapar sammantaget en mycket hoppfull framtid för Kalmar län. Din röst i valet gör skillnad!

Pär-Gustav Johansson (M)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.