Harald Hjalmarsson: "Jag har handlat fel"

Debatt ,
Harald Hjalmarsson (M), oppositionsråd i Västervik.
Foto:STEFAN JERREVÅNG / TT
Harald Hjalmarsson (M), oppositionsråd i Västervik.

Jag har handlat fel. Men är det inte rimligt att tro att, moderaterna i Västervik, de närmast berörda, torde ha bäst förutsättningar att förstå och värdera vad som hänt.

Där hade jag på det ovanligt välbesökta nomineringsmötet stöd av en stor majoritet. Och det innan vi hade resultatet av den externa juridiska granskningen. I den frias jag, med undantag av de två strukna meningarna. Lagar och kommunala regler har följts och jag har inte varit jävig.

Jag bestrider inte att jag handlat fel vad gäller strykningarna. Tvärtom, jag var förste att berätta om min dumhet för allmänheten genom en insändare i VT. Och sedan årsskiftet har strykningarna och meningarnas innehåll varit offentligt känt för alla som följer politiken i Västervik.

Strykningarnas formuleringar kan verka bestickande. Kort handlar det om två mail. De har visserligen lämnats ut av kommunen, men innehållet avser en möjlig fastighetsaffär mellan två privata intressenter. Inte kommunen. En intressent är Björn Ulvaeus. Kommunen är heller aldrig en part i den affär som sedan blir av. Kommunens intressen skadas inte. Tvärtom man välkomnar affären. Jag medverkar inte heller i några kommunala beslut som rör affären. Jag tjänar inga pengar på affären. Men jag handlade ändå fel när meningarna ströks. Därav en JO anmälan.

Ovanstående sakförhållanden utesluter inte att en kris kan uppstå. Men vore det inte rimligt att avhålla sig från formuleringar som ”situationen i partiet är ohållbar”? Åtminstone tills Kommungranskarnas sakliga och opartiska program har sänts?

Harald Hjalmarsson (M), oppositionsråd i Västervik

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.