Därför tappar Miljöpartiet väljare

Roger Nilsson ,
Miljöpartiets ledning driver fel frågor och har fel fokus. Dagens debattör anser att partiets politik är landsbygdsfientlig varför han nu lämnar Miljöpartiet.
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT
Miljöpartiets ledning driver fel frågor och har fel fokus. Dagens debattör anser att partiets politik är landsbygdsfientlig varför han nu lämnar Miljöpartiet.

"De som bor ute i landet kommuner förstår inte hälften av politiken som drivs, den är i det närmaste helt främmande ur ett landsbygdsperspektiv och ter sig nästan flummig i mångas ögon. Miljöpartiet håller fast vid lösningar på frågor som inte är verklighetsanpassade och går med hull och hår in i frågor de inte borde lägga energi på."

Det finns många olika anledningar till varför politiska partier förlorar medlemmar och varför de tillslut förlorar inflytande och tynar bort.

En av de tydligaste orsakerna till detta är när de först tappar kontakten med stora samhällsstrukturer. Nästa steg är när de tappar kontakten med det folk deskall representera, samtidigt som deras motståndare gör allt för att få den kontakten, då är ekvationens summa tydlig.

En vinner. En förlorar. Här kommer SD nog tyvärr att vinna på grund av att de hela tiden lär sig mer om samhällsstrukturer och om miljöfrågor och de vill lära sig mer, eftersom detta kan locka fler marginalväljare.

Miljöpartiet i sin tur vägrar att ens fundera över sitt ställningstagande som finns inskrivet i partiprogrammet rörande migration och vilka effekter dessa kan få för samhället i stort så som världen idag ser ut och fungerar.

Skrivelserna under den punkten ter sig i dagens samhälle nästan som naiva och farliga för många människor (inklusive mig själv). Berörelseskräcken i dessa frågor är så stor inom partiet att det är självdestruktivt, och det ser väljarna tydligt i bristen på engagemang och ställningstagande från partiledningen.

Miljöpartiet vägrar även kategoriskt att revidera sin syn på försvaret, medan de flesta, (inklusive mig själv) är klart för ett starkare försvar av vårt land med hänvisning till omvärlden. Miljöpartiet har tappat förståelsen om att en odemokratisk organisation som försvarsmakten är den enda garanten vi har för just vår demokrati. Även detta ser väljarna tydligt, tyvärr!

Jag har röstat på MP i två val stött dom i sex år och varit medlem en period fram tills den 17 februari 2015, men nu har jag beslutat att lämna partiet som inte lämnar staden.

Inte på grund av dem som kämpar med dess miljöpolitiska frågor runt om i landets kommuner, utan därför att den storstadsinriktade partiledningen fullständigt tappat all förståelse för frågor som är viktigt att driva, att se verkligheten så som den är.

De som bor ute i landet kommuner förstår inte hälften av politiken som drivs, den är i det närmaste helt främmande ur ett landsbygdsperspektiv och ter sig nästan flummig i mångas ögon.

Miljöpartiet håller fast vid lösningar på frågor som inte är verklighetsanpassade och går med hull och hår in på frågor de inte borde lägga energi på.

Miljöpartiet borde inte enligt min mening ens ingå i ett regeringsunderlag, Miljöpartiet skall driva och förändra frågor länkade till vår gemensamma framtid, inte pappamånader, skola, arbetsmarknad med mera.

I dessa frågor har du åsikter, men du driver dem inte politiskt. Du tappar fokus samtidigt som du aldrig kan göra rätt i miljöfrågor utan att påverka andra samhällsstrukturer, som du driver frågor i.

Detta gör det omöjligt för en stark miljö- och djuraktiv röst att som miljöpartist att driva de frågor vi borde, vilket kommer att leda till en stagnation och sedermera ett minskat stöd för partiet som grund.

Det gör ont att konstatera dessa saker, men än mer ont att fortsätta försvara och bejaka dem.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.