Dags för ny spelplan

Debatt Artikeln publicerades

C-politikern Lennart Svenzén vill kopiera alliansens framgångreceptet genom att bjuda hem Karl Holst (M), Björn Brändewall (FP) och Christopher Dywik (KD) till sitt köksbord.

Det står väl säkert mer än 3–0 till Sossarna i det politiska spelet i Kalmar, en splittrad Allians, ett utsparkat Miljöparti och en vänster som drar åt olika håll.
Socialdemokraterna står på mittplan när alla andra gör självmål!
För att inte vara allt för negativ så måste man se på det arbetet som hittills är gjort och konstatera att till exempel Tillväxtsamarbetet som har bedrivits mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet har varit bra. Det har ju som exempel öppnat upp budgetprocessen och skapat ett mer framåtsyftande nämndsarbete. Nu är hela detta arbete äventyrat och riskerar att falla bort. Faran är om vi börjar sälja ut oss själva bara för att till och med vi själva har svårt att tro på en annan valutgång än att Sossarna kan regera vidare som om ingenting har hänt!
Jag är nog inte ensam om att vara orolig över den politiska utvecklingen som har skett det senaste året. De enda vinnarna på detta har hittills varit Socialdemokraterna. Det är dags att vi ändrar på det!
Det krävs en nystart för hela allianssamarbetet för att vi ska kunna stå som vinnare i valet 2014.
Jag ser framför mig en helt ny början på ett Allianssamarbete som måste börja från grunden, för att se bortom hinder och låsningar som varit så föreslår jag att vi tittar framåt hur vi tillsammans kan driva utvecklingen.
Jag skulle vilja att en ny generation som fortfarande har sina stora politiska gärningar framför sig lägger upp en strategi! Vi måste lyfta in alla de goda idéer som finns inom alliansen och det måste bygga på ömsesidigt förtroende och en öppenhet för att vi är olika partier i en allians.
Vi måste på ett klokt sätt nyttja all den erfarenhet och klokskap som finns inom partierna och inte minst öppna upp för ny och banbrytande ung kraft! Jag föreslår en ”framtidsverkstad” där framtidsnamn, män, kvinnor, unga och äldre från alla allianspartier samlas och sätter en gemensam agenda.
För att börja någonstans så bjuder jag in Karl Holst (M), Björn Brändewall (FP) och Christopher Dywik (KD) till en första träff. Vi sitter alla i fullmäktige och har möjlighet att påverka både uppåt och nedåt inom de egna leden.
Det är ju på riksnivå fullt möjligt att genomföra ett framgångsrikt allianssamarbete där det tas upp idéer underifrån för att bli bra förslag som kan utnyttjas på regional och lokal nivå.
Låt oss ta vara på denna möjlighet!
Detta kräver dock att alliansen kan och vill vinna valet tillsammans! Så är ni med mig?
P.S. Jag har ingen badtunna så ni är välkomna till en diskussion vid mitt köksbord.

Lennart Svenzén (C)
Ledamot kommunfullmäktige