Christina Davidsson varför så upprörd

Debatt Artikeln publicerades

Kommunpolitik i Nybro

Läste Din artikel i Barometern. Jag blev väldigt förvånad över din reaktion på Svensk Krafts inbjudan. ”Det är så dags att ta upp en dialog nu när Svenska Kraftnät sagt hur de vill ha ledningssträckningen”. Jag tycker inte du skall ta ordet dialog i din mun det låter inte vidare trovärdigt.

Eftersom både Nybro SK (75 procent) och Nybro kommun (25 procent) hade del i Nybro SK:s klubbhus som brann ned 2015-11-24 ville vi ha ett möte för att komma överens om hur vi skulle agera gentemot Länsförsäkringar eftersom båda parterna hade försäkring på klubbhuset. Men tyvärr tog girighet över framför dialog med NSK. Nybro kommun gjorde en skadeanmälan 2015-12-11 till Länsförsäkringar att man var Lagfaren ägare till byggnaden på Fastigheten Läraren 2 (Sveavallen). Efter ytterligare påtryckningar på kommunen fick NSK ett möte 2015-12-22. Man informerade att rivningslov var klart och rivning väntas ske efter helgerna. Att Nybro SK skulle ha hämtat det de behöver från fastigheten är ju helt fel, byggnaden blev ju totalförstörd. När mötet var slut besökte NSK brandplatsen och det visade sig då att det fanns inget att beskåda allt var bortforslat.

Nybro SK sände ett brev till Länsförsäkringar 2016-05-30 och begär omprövning av tidigare beslut. Länsförsäkringar svar är att de kan endast betalas ut till lagfaren ägare. Nybro kommunen har visat att de är lagfaren ägare till fastigheten (tomten) (inte byggnaden) därför har ersättning för byggnaden har betalats ut till dem.

Varken Lantmäteriet eller Skattemyndigheten kan styrka att kommunen är lagfaren ägare till byggnaden (omklädningspaviljong/klubblokalen) på fastigheten Läraren 2 (Sveavallen).

En byggnad på en fastighet ägs inte alltid av fastighetsägaren dvs. den lagfarna ägaren. En byggnad kan ha uppförts med eller utan fastighetsägarens tillstånd och den tillhör då den som byggt den och inte fastighetsägaren.

Försäkringsersättningen till Nybro kommun på NSK:s klubblokal utföll med cirka 900 000 kronor minus 10 basbelopp totalt cirka 450 000. Nybro SK:s ersättning skulle blivit cirka 890.000:-.

1993 gör NSK ritningar på klubblokalen och byggnadslov införskaffades 1994 Dnr 6200/93. NSK utförde och bekostade schaktning, källare med förvaringsutrymme och hela överdelen (klubblokalen). Offerterkopior finns.

Jag blev både ledsen och arg när jag läste Dina kommentar i ditt mail 2017-03-20:

”Nybro Kommun byggde till en vinkel på den befintliga byggnaden med en sammanlagd utbyggnad om 40 m2. Det föreningen skulle kunna göra anspråk på är själva grunden, men om inte föreningen ställt upp på detta och gjort den, hade inte kommunen bekostat utbyggnaden”.

Detta är ju helt otroligt att kommunstyrelsens ordförande och tillika kommunalrådet Cristina Davidsson kan framlägga detta fabricerade påstående.

Kristina Davidsson vill att Nybro SK skall göra en juridisk prövning, varför skall vi det? Vi har inte gjort något fel, det är ju Nybro kommun som tillskansat sig Nybro SK:s försäkringsersättning på felaktiga uppgifter. Under mina 50 års arbete i den privata sektorn var det alltid den som gjort fel som fick rätta till sina felaktigheter, men det kanske inte är så inom den politiska världen.

Måndag den 14 maj 2012 kan jag se i en lokaltidning att Nybro kommuns kommunalråd Markus Lund vill köpa Nybro SK:s klubbhus och stängsel. Varför skall Nybro kommun köpa en klubbhus som man själv byggt?

Christina Davidsson för att inte späda på det så kallade politikerföraktet tycker jag att du skall kontakta Länsförsäkringar och meddela att kommunen gjort en felbedömning och att det är Nybro SK som byggt och förvaltat klubbhuset i alla år och därmed borde lyfta försäkringsersättningen!

Nybro kommun har inte på något sätt kunnat styrka att man har uppfört och förvaltat Nybro SK:s byggnad. Christina Davidsson tänk om, gör rätt!

Jonny Ljungquist, före detta ordförande i NSK

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.