Christian Gustafsson

BREAKING NEWS: Han är IKO:s nye amerikan

Christian Gustafsson Artikeln publicerades

Sorry för klen uppdatering på sistone. Det är mycket nu. Lovar bot och bättring.

How ever, här kommer i alla fall plåster på såren. En braskande, breakande, rykande söndagsnyhet.

Efter en jäkla massa turer och samtal och snokande och detektivande och fan och hans moster kan jag nu avslöja vem IK Oskarshamns nya amerikan är

Han heter John Vigilante, är 26 år och har tillbringat större delen av karriären i AHL. Med IKO-mått mätt har han kanonmeriter.

IKO vill inte bekräfta Vigillante – Jönsson säger no comments – men jag är 110 procent säker. Han h-a-r, sedan en tid tillbaka, skrivit på.

Enligt mina uppgifter har Vigilante hela tiden varit det givna förstavalet på platsen som Jadelands ersättare. IKO har lagt ner mycket tid på att få rätt referenser på honom. En referens är Evan McGrath. De spelade tillsammans i AHL för ett par säsonger sedan och lär ha trivts ypperligt ihop. Bättre referens kan IKO knappast få. Evan lär ju näppeligen rekommendera dåliga spelare till sitt eget lag.

Lite kul är att Vigilante och McGrath har exakt samma poängsnitt i AHL, 0,44 poäng/match.

Vigilante, som varit närta NHL flera gånger, ska vara en kille som är välskolad, jobbar stenhårt i båda riktiningarna och även gör en hel del poäng. Dessutom en riktigt bra skridskoåkare. Insatt folk som jag snackat med säger att det är en spelare som rent hockeymässigt ersätter Jadeland gott och väl. Framför allt offensivt.

? ? ?

Som jag fattat det hade IKO, av olika anledningar, tänkt vänta med att gå ut med nyheten, men gissningsvis dyker den upp officiellt ganska så snart nu när den är knäckt.

? ? ?