Stekta äpplen med salt kolasås och glass

Bonus Weekend ,

4 portioner. Syrliga äpplen ihop med saltstänkt, varm kolasås och söt, svalkande vaniljglass. Snabbare och enklare efterrätt får man leta efter. Såsen kan även förberedas innan och serveras kall. Tidsåtgång: ca 20 min

Ingredienser:

3 äpplen Smör att steka i ---------- 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 dl strösocker 1 dl ljus sirap 2 tsk flingsalt ---------- Vaniljglass till servering

Gör så här:

Börja med kolasåsen: blanda alla ingredienser utom flingsaltet, och låt det koka ihop i en kastrull till en kolasås. Efter ca 20 min brukar konsistensen vara lagom. Ta den av värmen, häll i flingsalt (smaka gärna av, men bränn dig inte) och häll upp i en värmetålig kanna.

Medan såsen kokar - skala äpplena, kärna ur och skär i klyftor. Stek dem gyllengula i rikligt med smör. Servera ihop med kolasås och vaniljglass.