”Pengarna betyder hur mycket som helst”

Mönsterås Artikeln publicerades
Michael Carlsson, längst till vänster, tillsammans med några av deltagarna i Team Rynkeby Kalmar med checken som Team Rynkeby Sverige överlämnade till Barncancerfonden.
Foto:privat
Michael Carlsson, längst till vänster, tillsammans med några av deltagarna i Team Rynkeby Kalmar med checken som Team Rynkeby Sverige överlämnade till Barncancerfonden.

Cyklisterna i Team Rynkeby Kalmar har all anledning att jubla. Tillsammans med de andra teamen samlade de in nästan 27 miljoner kronor till Barncancerfonden. Michael Carlsson från Mönsterås känner sig både stolt och rörd.

Förra helgen lämnade Team Rynkeby över checken med insamlade pengar till Barncancerfonden – hur var det?

– Det var jättemäktigt. Vi var i Helsingborg och alla teamen från hela Sverige cyklade tillsammans genom stan. Sedan ställde vi upp oss runt torget och så vandrade checken runt så att alla fick hålla i den.

Ni samlade in 26 747 192 kronor till Barncancerfonden det här året!

– Ja, det är helt sjukt! Vi ökade insamlingen med 41 procent. Jag vet inte vad det beror på, många av oss tyckte att vi inte samlat in så mycket som vi ville och så blev det ändå så här mycket. Det gick mycket bättre än vi trodde. Jag fattar inte riktigt att vi har gjort det här och jag känner stolthet, där och då när vi lämnade över checken blev det så påtagligt.

Vad betyder de här pengarna?

– De betyder hur mycket som helst. Pengarna betyder att fler kan få hjälp att klara sig och överleva cancern och det betyder också att fler kan få ett bättre slut. Alla känner någon som har eller haft cancer. Jag har själv varit nära att dö och jag har släktingar som gått bort i cancer och vetskapen att många nu kan få bättre förutsättningar att klara sig känns fantastisk.

Då är det inte svårt att hitta motivation att träna för ett nytt lopp till Paris nästa år?

– Nej, jag sa direkt efteråt att jag ska köra nästa år också. Vi i Team Rinkeby Kalmar har redan börjat leta folk.

Hur var det att cykla till Paris i somras?

– Helt fantastiskt! Vi var 19 stycken i Team Rynkeby Kalmar och det gick jättebra. Vi cyklade visserligen en väg ingen annan tagit tidigare och kom ur kurs en gång kan man väl säga...Vi tog lite alternativa vägar och använde an gammal Google map så när vi kom fram till ett ställe övergick vägen till ett majsfält! Ingen av oss ville vända så vi tog beslutet att köra längs fältkanten. Det blev knappt någon omväg utan vi höll tiden ändå.

Fakta

Michael Carlsson

Ålder: 46 år.

Bor: I Mönsterås.

Familj: Fru, tre barn och ett barnbarn.

Gör: Driver Lilla bageriet i Mönsterås.

Intressen: Träning, sport och politik.

Visa mer...