Mormors köttfärsrullader

Bonus Weekend Artikeln publicerades

4 portioner. De här rulladerna som min mormor ofta lagade är en uppskattad vardagsfavorit hos både barn och vuxna. Tidsåtgång: ca 20 min.

Ingredienser:

Rullader: 1 gul lök 3 msk ströbröd 0,5 dl grädde 2 msk kalvfond Kryddpeppar Vitpeppar 500 g blandfärs Ca 230 g rökt skinka i skivor Sås: 4 dl vispgrädde 2 msk chilisås 1 msk tomatpuré 1 msk kalvfond Peppar Oregano (torkad)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225C. Riv löken grovt och blanda med ströbröd, grädde, kalvfond och kryddor. Låt svälla några minuter, rör sedan ner blandfärsen och blanda till en smet. Forma ca 16-18 avlånga järpar och slå in varje i 2 skivor skinka och lägg i en smord ugnsform. Rör samman såsen med en handvisp och slå över rulladerna. Ställ in i ugnen i ca 20 min, ungefär så lång tid det tar att koka riset som serveras till. Servera även med sallad.

Tips! För extra festliga rullader – strö över lite riven ost innan formen ställs in i ugnen.