Kompisgäng siktar mot Italien: ”Det är ett sätt att resa och ha kul ihop”

Bonus Weekend Artikeln publicerades
Dags för start i halvmaran i Barcelona i februari 2017 och Frida Nordh Persson, Helena Nilsson, Anna Strömblad och hennes dotter Lova är redo.
Dags för start i halvmaran i Barcelona i februari 2017 och Frida Nordh Persson, Helena Nilsson, Anna Strömblad och hennes dotter Lova är redo.

Helena Nilsson och Anna Strömblad sprang Barcelona halvmarathon med sina vänner i februari.

Ni är ett kompisgäng som springer lopp utomlands tillsammans – berätta?

– Det är jag, Frida Nordh Persson, Anna Strömblad och hennes dotter Lova plus ett gäng supportrar som brukar åka iväg. Det började med att jag och Anna pratades vid och tyckte det kunde vara kul att springa någon annanstans för att ha ett mål med löpningen. Vi spang en halvmara för tjejer i Stockholm och jag tänkte att jag aldrig mer skulle göra om det, men tio minuter senare frågade jag var vi skulle springa nästa gång, ha, ha.

Var har ni sprungit under åren?

– Vi har sprungit i Stockholm, Köpenhamn, Berlin, Palma och nu senast i Barcelona. Det är alltid halvmarathon, det är lagom.

Hur var loppet i Barcelona?

– Fantastiskt! Det var perfekt väder, det var en bra bana och mycket folk överallt. Det var en jättefest.

Vad fick ni efter loppet?

– Vi fick banan, klementin och medalj. Medaljen är viktig, den är viktigare än tiden!

Hur väljer ni vilket lopp ni ska springa?

– Dels efter temperatur och vart vi vill åka. Vi väljer ett trevligt ställe. För oss är det inte bara loppet som är det viktiga, det är ett sätt att göra en resa och ha kul ihop. Att vi springer lopp handlar mycket om träningen inför loppet, det är ett bra sätt att få struktur och att inte bara jobba.

Vilket är favoritloppet?

– Det är svårt att säga...jag älskar Mallorca, fast loppet där var ganska jobbigt. Barcelona var fantastiskt, säger Helena Nilsson.

– Jag tycker Berlin. Loppet var lagt så att man passerade alla minnesmärken. Det blev som en lång sightseeingrunda, säger Anna Strömblad.

Var springer ni nästa gång?

– Vi har pratat om Italien och ett lopp utanför Milano. Det är fiffigt att springa på olika ställen, då sätter man alltid personligt rekord, säger Anna Strömblad.