Halvmara på Aruba: ”Första loppet utomlands”

Bonus Weekend Artikeln publicerades
Anna Bäckman från Mönsterås sprang drygt två mil i värmen på Aruba.
Anna Bäckman från Mönsterås sprang drygt två mil i värmen på Aruba.

Anna Bäckman från Mönsterås åkte ända till Aruba och sprang öns heta halvmarathon.

Varför sprang du Aruba halvmarathon?

– Det var egentligen en studieresa där grejen var att åka dit och springa. Vi var sju stycken säljare från resebranschen i Sverige som fick åka och springa. Det var första gången jag sprang ett lopp utomlands och det var kul att se hur det funkar. Det var en upplevelse och en kul grej att göra!

Hur var loppet?

– Det var väldigt varmt och fuktigt. Starten gick redan klockan halv sex på morgonen, men det var nog 30 grader när vi sprang. Det var ungefär 800 deltagare och bara en startgrupp. Jag hade förväntat mig att vi skulle springa längs stranden, men under de första 15 kilometrarna såg man inte vattnet. Loppet var tuffare än andra lopp jag sprungit på grund av värmen.

Hur förberedde du dig inför loppet?

– Jag drack jättemycket vatten med Resorb vätskeersättning i. Jag ska springa Göteborgsvarvet och har sprungit tre dagar i veckan, så på det sättet var jag förberedd och jag är van vid morgonträning så på det sättet var det inga konstigheter. Problemet var hur man skulle äta på morgonen innan loppet, vi åt frukt och drack proteindrink. Efter loppet firade vi med champagnefrukost på stranden!

Vad fick ni efter loppet?

– Medalj, vattenmelon, vatten sportdryck och soppa.

Vilket är ditt favoritlopp?

– Det här var häftigt, annars tycker jag om Wings for life. Det är en bra uppladdning och check inför Göteborgsvarvet.