”Det inte bara är okomplicerat och härligt att leva det här livet”

Kalmar Artikeln publicerades
4 bilder

När pojkvännen Svante Ingelsson fick proffskontrakt i Italien flyttade Vilma Erlandsson med. I sin blogg skriver hon om livet som spelarfru som kan vara både ensamt och komplicerat ibland.

Berätta om din blogg!

– I och med flytten till Italien ville jag ha något att sysselsätta mig med. Det är ju lite som att ha en offentlig dagbok där jag får göra det jag älskar - att vara kreativ, fota och skriva. Jag försöker vara väldigt ärlig med att det inte bara är okomplicerat och härligt att leva det här livet.

Vad menar du?

– Ska jag vara ärlig trodde jag att det här skulle vara något som bara var kul och spännande, men det har varit påfrestande på många sätt och vis. Så med min blogg jag försöker samtidigt peppa andra till att våga att testa nya grejer i kombination med att jag delar med mig av min vardag.

Har du ångrat flytten någon gång?

– Nej, inte alls, men ibland finns det dagar då det känns som om jag bara stirrar in i väggarna. Det har varit påfrestande att vänja sig vid att umgås med sig själv mycket och att alla vänner inte längre bara är tio minuter bort som det alltid varit innan.

Var det ett självklart beslut att flytta med?

– Både ja och nej. Först blev jag lite skrämd av att vi skulle bo själva så långt från nära och kära, men tanken av att vara ifrån honom och ha distansförhållande var värre. Såhär i efterhand är jag så glad att jag är med och vi trivs väldigt bra.

Hur bor ni i Udine?

– Vi bor i en lägenhet som ligger ungefär fem minuter med bilen från stadskärnan.

Hur ser dagarna ut för dig?

– De är ofta väldigt ensamma, men jag försöker att hitta på grejer själv. Jag går ofta på promenader för att upptäcka nya ställen, testar nya kaféer och jobbar med bloggen.

Om du jämför ditt liv med för ett år sedan – hur ser det ut?

– Oj, det är nog nästan två helt olika liv. För ett år sen gick jag sista året på gymnasiet, bodde hemma och hade Svante några kvarter bort i hans föräldrahem. Nu har jag tagit studenten, står på egna ben och är sambo. Jag hade nog inte trott att jag hade hunnit med allt detta under så kort tid.

Vad har du lärt dig under tiden i Italien?

– Det som har varit mest lärorikt är att jag har fått klara mig själv väldigt mycket. Det krävs ju en del att bara våga köra bil i den här hetsiga trafiken, att försöka hitta rätt matvaror eller att kommunicera med människor som inte pratar engelska. Jag har gått igenom situationer som jag nog annars hade backat ifrån hemma i Sverige. Jag har ju ingen jag kan fråga eller gömma mig bakom om något blir jobbigt.

Hur ser den närmaste framtiden ut?

– Den närmaste framtiden ska vi spendera här i Udine, men har jag förstått det rätt kan man aldrig veta hur saker och ting blir. Min tvillingsyster är tillsammans med en fotbollsspelare där det blev snabba förändringar ofta. Jag tror bara man får vara anpassningsbar och se eventuella förändringar som något positivt.

Går du på fotboll nu?

– Jag går på varje hemmamatch tillsammans med hela staden känns det som - det är ju en helt annan dynamik kring fotbollen här. Då får man också som flickvän och familj en middag som klubben fixar på arenan innan matchen börjar. Och lite skönare stolar att sitta på under matchen, ha, ha.

Fakta

Vilma Erlandsson

Ålder: 19 år.

Familj: Mamma, pappa, storasyster, tvillingsyster och hund.

Bor: Just nu i italienska Udine, annars i Kalmar.

Intressen: Att måla, fota och laga mat. Bloggar, www.vilmaerlandsson.com, om livet i Italien. Studerar italienska.

Visa mer...