Citron- och ingefärssill

Bonus Weekend Artikeln publicerades
Foto:

6-8 portioner, 30 minuter + valfri tid i kyl

Grymt god kombination som piggar upp den lite feta sillen. Ju längre sillen får stå i kylen desto mer smak får den, men den är färdig att ätas på en gång.

Ingredienser:

Lag 3 cm färsk ingefära 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl socker 3 dl vatten 1 lagerblad 5 svartpepparkorn 1 citron, skal + saft 2-3 tsk riven färsk ingefära Sill: 2 förpackningar 5-minuterssill, à 420 g 1 citron, skivad 1 liten rödlök, tunt skivad 1 ask krasse

Gör så här:

Börja med lagen. Skär ingefäran i skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn. Koka upp och låt sjuda tills sockret löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna. Riv ned citronskal och pressa i saften. Tillsätt den rivna ingefäran och blanda väl.

Häll av spadet från sillen och låt rinna av. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill, citronskivor och rödlök i en glasburk. Slå över lagen, förslut och låt stå tills det är dags att äta. Håller cirka en vecka i kylen.

Klipp över krasse vid serveringen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern-OT och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.