Bingo Rimér: "Så länge man inte är en soffpotatis"

Bonus Weekend Artikeln publicerades

Playboyfotografen är historia. Nu gör han sin första Ironman, i Kalmar.

- Så länge man inte är en soffpotatis så går det, säger Bingo Rimér.

För ett år sedan bestämde sig Karlshamnssonen Bingo Rimér för att göra en Ironman. Och det ska bli i Kalmar 2017. Sagt och snart kanske gjort. På lördag står han på startlinjen, redo för sitt livs största utmaning hittills.

- Jag bestämde mig för att göra Ironman för exakt ett år sedan, när jag såg Måns Möller göra Ironman i Kalmar. Då tänkte jag i mitt stilla sinne att nu har jag ett år på mig att träna inför mitt livs största utmaning.

Hur går träningen?

- Jag kom i gång väldigt sent. Jag har familj och tre barn och det har varit väldigt mycket med jobbet. Så det har varit tufft att få till träningen, eftersom att det är långa pass som krävs. Med tanke på omständigheterna tycker jag att träningen känns okej. Men jag önskar att träna var mitt jobb, säger Bingo.

Det är först nu på senare tid som Bingo har kommit i gång med träningen på allvar. Inledningsvis hann han bara med ett träningspass i veckan. När Sporten når Bingo en vecka före starten av Ironman Kalmar 2017 väntar han på en buss till ett bröllop i Nynäshamn utanför Stockholm.

- Nu är jag på ett tvådagarsbröllop där alkoholen flödar, vilket kanske inte är den bästa uppladdningen. Den senaste veckan har jag varit ute och cyklat varje dag, men det är en vecka innan loppet. Jag vet inte hur bra det är. Så länge man inte är en soffpotatis så går det, säger Bingo och skrattar.

Förra året gjorde han sin första Svenska klassiker, där skidåkning, cykling, simning och löpning ska avverkas. Det gav blodad tand och har varit en stor hjälp på vägen mot Ironman.

- Jag försöker göra den i år igen. Det är ett kul event att hålla på med där man träffar mycket likasinnade och hälsosamma personer. Klassikern har blivit som träning inför Ironman.

Vad gör du dygnet innan loppet?

- Jag försöker äta mycket grönsaker och hälsosamt. Försöka få till sömnen och tänka positivt att det här ska bli ett roligt event, säger han och fortsätter.

- Jag känner ingen press och har lagt ner alla tankar och ambitioner om att prestera. Det kan lätt addera prestationsångest.

Vad är ditt mål med Ironman?

- Jag har som mål att komma in i mål och ta mig igenom det glad och positiv. Jag tänker att inför varje lopp får man helt enkelt göra sitt bästa och försöka njuta och glädjas åt sammanhanget.

Att välja just Ironman Kalmar var ett självklart val för Bingo. Staden har han besökt otaliga gånger.

- Jag är född och uppväxt i Karlshamn och då har Kalmar alltid varit ett uppskattat resmål. Vi brukar stanna där på väg upp till Stockholm. Sedan är loppet i Kalmar väldigt, väldigt känt för att vara välorganiserat, roligt och uppskattat.

Mest ser Bingo fram emot att få uppleva stämningen i Kalmar under Ironman. Och att få ta emot folkets jubel.

- Jag är en amatör och tycker att sporten är fantastisk. Jag åker dit för att ha kul. Som jag brukar säga, "it's about smiles, not miles".

Fakta

Bingo Rimér

Ålder: 42.

Uppväxt: I Hällaryd utanför Karlshamn.

Bor: I Stockholm.

Gör: fotograf, entreprenör, grundare av affärstidningen Moore Magazine.

Nu: Gör sin första Ironman i Kalmar.

Favoritgren: "Jag tycker att simningen är en fantastisk träningsform och med cyklingen kommer man ut i naturen. De är favoriterna."

Kuriosa: Är döpt till Björn Oluf Bingo Rimér, efter att ha blivit kallad för Bingo av sin pappa då han låg i mammas mage. Därmed har Bingo alltid hetat Bingo.

Visa mer...