Aron Andersson: ”Kalmar känns som ett viktigt stopp på vägen”

Kalmar Artikeln publicerades
Äventyraren Aron Andersson kommer till Kalmar med sin inspirationsföreställning Möjligheter tour 2017 – en show som han gör tillsammans med artisten Boris René. Bilden är från 2016 när Aron besteg Kebnekaise. I oktober väntar nästa utmaning, Ironman på Hawaii.Foto: Privat
Äventyraren Aron Andersson kommer till Kalmar med sin inspirationsföreställning Möjligheter tour 2017 – en show som han gör tillsammans med artisten Boris René. Bilden är från 2016 när Aron besteg Kebnekaise. I oktober väntar nästa utmaning, Ironman på Hawaii.Foto: Privat

Äventyraren Aron Andersson kommer till Kalmar för att peppa andra med sin inspirationsföreställning Möjligheter tour 2017. Själv blir han inspirerad av människor som vågar utmana gränser.

1Vad ska du göra i Kalmar?

– Kalmar är andra stoppet på vår föreläsningsturné och jag kommer att prata om inspiration och drivkraft och om hur man skapar målbilder. Jag gör det här tillsammans med Boris René, han sjunger och jag föreläser. Han är en härlig person som ger bra energi.

2Du har vunnit Wings for life i Kalmar och du har gjort Ironman här – det verkar som om du trivs i Kalmar?

– Ja, absolut! Jag sa till min turnéledare att Kalmar skulle vara en av de platserna vi skulle köra föreställningen på. Kalmar känns som ett viktigt stopp på vägen, det är alltid bra stämning i Kalmar.

3Var hittar du själv inspiration?

– Från andra människor. Människor som är nyfikna och som vågar utmana sina gränser, det vara alla möjliga olika slags personer.

4Hur jobbar du med målbilder?

– Genom att sätta upp konkreta mål, det är viktigt. Ju tydligare man är mot sig själv desto lättare är det att nå sitt mål. När man konkretiserar och skickas signaler till hjärnan som för en närmare målet. För mig är det viktigt att sätta upp små mikromål. När jag besteg Kebnekaise kunde stenarna på vägen upp bli delmål. Mikromålen är viktiga, för blir man bättre på något och rör man sig framåt får man en go känsla, en lyckokänsla.

5Vilket är ditt nästa stora mål?

– Ironman på Hawaii om en månad. Det är ett mytomspunnet lopp och något jag har drömt om sedan jag var 14-15 år. Det är tack vare Kalmar och Ironman där som fick en plats till Hawaii och det känns otroligt kul. Jag har mycket att tacka Kalmar för!

6Vad har du för förväntningar på Ironman på Hawaii?

– Jag vet att det är ett tufft lopp och att värmen är en stor utmaning. Jag brukar klara mig hyfsat bra i värmen, när jag vann Wings for life i Dubai var det 46 grader när vi startade, men det gäller att sköta sig under ett sånt lopp och att inte glömma att dricka eller fylla på med energi. Jag gjorde Kalmar på 10,30 och kan jag göra Hawaii på liknande tid är jag riktigt nöjd, men det kommer att bli tufft.

7Hur peppar du dig själv innan du går ut på scenen och föreläsning om inspiration?

– Jag förbereder mig som inför ett lopp, jag pumpar upp mig, slår lite på mig själv och försöker få i gång kroppen och adrenalinet.

Fakta

Aron Andersson

Bor: I Stockholm.

Familj: Sambo

Ålder: 29 år

Gör: Äventyrare, föreläsare och inspiratör.

Bakgrund: Drabbades av cancer som sjuåring och tvingades till operation. Rullstolsburen efter det. Har bland annat deltagit i fyra Paralympics i olika grenar, bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, simmat över Ålands hav, gjort en svensk klassiker, vunnit Wings for Life i Kalmar och gjort Ironman Kalmar. Är ambassadör för Barncancerfonden.

Aktuell: Med inspirationsföreställningen Möjligheter tour 2017 i Kalmarsalen den 25 september.

Visa mer...