Vi har en deal, jag och världens snällaste programledare.

Torsdag 23 feb 2012, 23:58

Två stora saker har hänt sedan sist: Jag har svårt att såra människor och jag har världens snällaste programledare.

Bromma Airport har inte det största utbudet på mat, men de har en flottig glasdisk med några mindre pigga toasts. Jag beställer en sådan. Jag väntar in toasten och vilar ögonen på tjejen jag nyss beställt av. I periferin ser jag hur det ryker lite om toastmaskinen. Åh gud vad genant för henne om jag ba - ”du, det brinner nog lite i toastmaskinen där”… så jag säger inget, för att bespara henne den eventuella genansen. Hennes chef blir lätt uppjagad över det rykande järnet och när hon söker sig till mig blick kollar jag upp i taket(!) för att det inte ska bli pinsamt för henne om hon SER att JAG VET att toasten brann upp. Att det var hennes fel. Hon skulle kanske tycka det var fruktansvärt jobbigt. Senare kommer min toast in, blek och slapp. Den är iskall i mitten – frusen, MEN JAG FÖRMÅR MIG INTE ATT SÄGA NÅGOT. Jag vill ju inte att hon ska bli sårad. Hon kanske inte blir det men OM. Då är en kall macka värd risken.

Lyx- Patrick har flera gånger sagt till mig att det kommer bli mitt fall, att jag är för snäll. Jag måste ju ha lite krav och förstår vad jag är värd. Förstå vad jag betalar för, som i fallet med toasten. En varm toast…

Efter ett glas för kallt rödvin (som jag kunde sagt när jag fick provsmaka vinet) kommer vi in på den där förbannade fortkörningsboten igen. Lyx-Patrick frågar om jag fått den betald, jag kupar mig som kurvan på ett frågetecken och munnen flyger ner och blir en naturlig symbol för pricken under tecknet - ”VARFÖR skulle någon betala min bot, Patrick? Jag körde för fort och visst, de bad mig skynda mig men hade jag varit 33år istället för 22 hade jag vetat om att man inte kör så fort” . Det är sällan han inte säger något klokt till svars... - "Hade du varit 33år, Julia, då hade du aldrig varit assistent” och så räcker han fram handen som vid ett avtalshandslag - "Jag tar den boten på 2800kr, du gör ett fantastiskt bra jobb och det blöder inte lika mycket för mig som det gör för dig. Okej?! Jag säger så klart - "Absolut inte, varför ska du ta den, nej nej, det ska du inte…" Han spänner ögonen i mig för att indikera att det är nu jag tappar det, nu jag måste stå på mig. Jag kisar med ögonen och möter hans hand och han kramar åt den, ”nu betalar jag den, ge mig boten”. Och så har vi en deal, jag och världens snällaste programledare.

Hej då.Läsarkommentarer på Barometern.se

På Barometern.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på Barometern.se. På tider då Barometerns webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på Barometern.se

Barometern.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på Barometern.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Barometern som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.

Disqus

Mumma för huden - Aqua Cooling Powder från Make Up Store.

Tack och hej

Onsdag 05 sep 2012, 13:53

Dudes, jag hinner inte med att blogga. Det blir lätt så när livet springer i fatt. Med det sagt – tack för mig och kul att ni har läst.

/Julia i LA & Julia Ekstam


Rock eller Pop?

Måndag 20 aug 2012, 21:10

Jag var på en så kallad rockkonsert igår. Jag stod där en förbannat varm sommarkväll, med kolsvarta moln som hängde som takrosetter över Sjöhistoriska Museet. Runtomkring stod medelålders par och hånglade, emos som skrek och så var det jag och min pojkvän.

Det spelar lite lätt elektronisk musik i bakgrunden, vi har en bra plats och min snubbe är lyrisk.

Solen går ner och lamporna på scenen blinkar ingång. Emos skriker. Paret bredvid hånglar. Ridån går upp och jag skådar en tillsynes smal kille med någon form av svart nätbringa till t-shirt, hängande örhänge och sotad kajal. Jahaja, tänker jag.

Sen kör det igång vet ni, två timmars rockkonsert med blinkade ljus och bombastisk bas. De spelar på, folk skriker och hånglar. Hånglar och hyllar.

Mellan låtarna berättar Jocke Berg om en av deras studioinspelning och kastar ut en fråga till publiken - ”Och vad tror ni rockband gör, när de har lite tid över”?

Eh, vänta lite nu… har jag missat något? Jag vänder mig om och skriker till min pojkvän - ”Kent är ju för fan inget rockband, Kent är pop!”. Han hånskrattar ”Jo julia, Kent är rock” och så återgår han till att sjunga med i låten Elever samtidigt som han kollar på mig med en väldigt besviken blick.

Där stod jag och funderade till dess att konserten tog slut, men kom liksom aldrig riktigt på svaret. Min pojkvän, som egentligen älskar Kent mer än mig, är inte värd att fråga. Så jag tänkte att vi kunde reda ut detta nu, en gång för alla – är KENT rock eller pop?

Tacksam för svar. Rock n Roll, Julia

Stockholm Fashion Week

Måndag 13 aug 2012, 10:32

Hej, Julia Ekstam heter jag. Bloggar här på Barometern sedan en tid tillbaka. Låter jag bekant? Förlåt hörni, jag har inte bloggat på en månad. Men det är mycket nu, events alltså. Nu börjar en hektiskt period, vilket jag verkligen längtat efter, fullspäckat med galor och premiärer. Gott.

Först ut blir Stockholm Fashion Week ikväll. Jag LOVAR att uppdatera er om kvällen. Nu ska jag iväg på möte.

Allt gott.Julaftonsmorgon i juli

Fredag 13 jul 2012, 13:20

Jag vaknade med julaftonsmorgon i magen. Ba shit, vart är tomten? Nä just det, det är inte julafton, det är ju sista dagen innan semestern - exakt samma känsla.

Vi ses på Öland!

Soligt,
Julia


En sådan där fantastisk helg

Måndag 09 jul 2012, 16:48

Jag hade en sådan där helg där man inte har någonting planerat. När helgen får te sig precis hur den vill utan några som helst invändningar.

Jag vaknade, gick en lång promenad längst vattenstråket, köpte två liter jordgubbar som jag sedan tryckte i mig vid det lilla tillhållet där jag lagt mig för att sol. Lagom tills att jordgubbarna var snoppade och slut ringde Kornelia – ”Vi hämtar upp dig med båten, kan du vara på Nybrokajen om trettio minuter?”

En sådan helg som man vill ha varenda helg, resten av sommaren.

Vi åkte båt och åt glass, jag lekte med tanken att stappla upp på skidorna som låg baktill i båten, hur det skulle se ut om jag stod där, ranglig som ett nyförlöst föl och liksom smeka vatten under skidan. Gav ganska snabbt upp den tanken.

Sen kom vi fram till ön av isande rosé. Jag och Kornelia nyttjade direkt de få kläder vi hade till rekorderlig badklädsel. Topless, plaskade vi och pattarna i och jag försökte mig djärvt på Halle Barrys sensuella uppdykning från 007s Die Another Day. Kvällen avslutades med gott marinerat kött och underbart sällskap.

Jag hade en sådan där helt fantastiskt helg, helt enkelt.


Nu är hon hemma

Fredag 06 jul 2012, 09:15

Springer stressat genom söder, köper grönsaker vid slussen och tar tuben till andra sidan stan. Jag har fjärilar i magen och dyngblött hår.

Framme vid porten öppnar Mira dörren i en tunn, lång morgonrock. Hennes hår är solblektsblondt och hon är alldeles perfekt. Varsamt solkysst och naglarna i somrig Chanel.

Hon är glad och trött och jag känner väl igen det. Morgonen efter att man landat, ögonen är trötta men kroppen vill springa. Vi äter frukost med morgonens grönsaksskörd och pratar om hennes tid i LA. När jag ser hennes entusiastiska glöd bakom jet- lags ögon längtar jag tillbaka.

Men framförallt är det skönt att hon är hemma. Och att LA alltid kommer finnas kvar.


Snart är det dags.

Fashion Week

Tisdag 03 jul 2012, 11:59


Midsommarstund med skärgård i mun

Tisdag 26 jun 2012, 19:39

Då var midsommar över och vi går med öppna, högklackade skor mot mörkare tider igen.

Har det inte varit väldigt återhållsamt med både sommarsol och smultron? Solen kom dock förbi lagom till midsommar och delade med sig av sin strålar över klippor och blomsterkransar. Havet låg helt stilla och fick den där förbannat fina orangea färgen när solen smekte sig ner bakom ön bredvid. Idylliskt. Himmelskt. Det var nog den bästa midsommaren jag haft faktiskt. Tack alla inblandade och tack Håkan för att du har en sådan båt som jag ska köpa när jag blir rik.


Önskar att iPhone 5 kommer ut med bild bildstabilisator.

Caroline Winberg

Innan visningen.

Lexington SS13

Lördag 16 jun 2012, 12:52


Tre bra saker med Stockholm

Tisdag 12 jun 2012, 22:17

1. City Bikesen. Man hyr en cykel när man vill, vart man vill. 250 spänn och man kan bika på tills oktober. Cykeln hämtas i närliggande ställ och lämnas tillbaka där det behagar. Ställen finns överallt.

2. Scheele apoteket på Klarabergsgatan som har öppet dygnet runt. Sjukt(t) bra!

3. Restaurangen på Folkungagatan där allt innehåller vitlök - Vitlöksköttbullar, vitlökssorbet och vitlöksöl.


Tillbaka i ett taskigt Stockholm.

Söndag 03 jun 2012, 21:22

Tillbaka i ett taskigt Stockholm. Det luktar blöt asfalt och jag saknar nyutslagna syrener.

Innan jag flyttade till LA bodde jag i Malmö under sommaren, innan dess i Stockholm och jag var bara i Kalmar emellanåt – nästan för sällan. Men sedan jag kom hem från LA har nästan Kalmar blivit mer hemma än mitt temporära leverne på Söder. Jag har min mamma och min pojkvän där, mina vänner och hans. Jag har kvar min lägenhet och ett vindsförråd med minnen från min pappa.

Nu i torsdags tog min pojkvän examen. Han är färdig i Kalmar och flyttar tillbaka dit han hör hemma i väntat på att börja arbeta i Stockholm. Min lägenhet är ute till försäljning och sakerna på vinden väntas bli magasinerade. Det känns tomt och konstigt.

Jaha, och nu får den blötta asfalten sällskap av ännu ett skyfall. Det är kallt och jag saknar mammas nyutslagna syrener.

Gyllenbrun frisebee- spelare

Onsdag 30 maj 2012, 11:11

Om ni undrar vem den gyllenbruna frisbee- spelaren i grön keps är i sommar, så är det med stor sannolikhet jag.

Fick ett sommarkit från Dove imorse, brun-utan-sol produkter, frisebee, behövlig deo och en grön keps. All set, välkommen sommar!


Fast här är jag i LA

Inkaindianen hade inte en masterutbildning

Torsdag 24 maj 2012, 20:20

Idag är en vanlig dag och solen skiner och jag har varit på jobbet. Ännu en dag på ett kontor jag aldrig trodde jag skulle arbeta på. Inte för att jag inte ville, snarare för att jag aldrig tänkt tanken att arbeta med koordinering av fester, eller jag menar evenemang, det låter bättre.

Jag gillar det faktiskt. Visst är jag lost många gånger, mistar mig och gör fel. Men what dosent kill you make you stronger, som de sjunger i världens kanske töntigaste låt. Det fantastiska med att inte sitta framför en trött lektor och ägna kvällarnas bästa timmar till studier, är att man faktiskt får vara med om saker och ting. Man får se problem om man får lösa dem i praktiken. Hjulet skapades inte för att en inkaindian läst en femårig magisterutbildning utan snarare för denne tummade på problemet och såg en lösning.

Nä ni, nu ska jag fortsätta min vanliga dag och göra mig i ordning inför en fest… evenemang. Det ovanliga här är att vi inte håller i galapremiären och att jag är bjuden. Annars är allt på banan. Annars är allt som vanligt.


Låg midja och ett Ebay- konto

Lördag 19 maj 2012, 18:01

Min genomskinliga hud behöver lite sol, jag har hört att vårsolen inte är bra men jag behöver få färg. Så vi tog med med oss en filt och en påse chips (hört att chips inte heller är bra) och la oss i en solig park söder om söder. Vi har en heldag idag, jag och Martina, hon åker iväg på jobbresa i NYC imorgon, en helt vanlig arbetsvecka för dem som jobbar med det störta plåtningarna och det fetaste stylisterna.

Passade på att fråga efter det senaste trenderna och Martina började pratar om hösten, om raka linjer och mörka färger. Jag har inte ens hunnit snappa upp vad man ska ha på sig i sommar. Eller vad man skulle ha på sig i vår. Men jag måste ha en bra kavaj, vida byxor, lite mer raka byxor, dyr kvalitet, låg midja och ett ebay konto - det sa hon. Så nu ska jag köpa mig en stil.

Nå väl, nu ligger jag röd och lätt genomskinlig i Martinas soffa och fyndar på ebay. Dagens tips är solkräm. Gärna Skin Plans med solsensor på flaskan så man vet hur länge man kan vara i solen utan att bränna sig. För det har jag gjort idag. Inte bra.

Om Gud vore ett fotbollslag

Söndag 06 maj 2012, 22:01

Jag sitter på flyget tillbaka till Stockholm, tätt intill mig hamnar ett till synes glatt par med en stor glad godispåse. Kvinnan räcker över påsen och frågar om jag vill ha lite färdgodis. Jag tackar nej och håller ett försvarstal om mina lårs markanta tillväxt men passar på att hylla hennes vänlighet att bjuda en främling på godis. Jag menar, hur ofta händer det i Sverige? Ungefär lika ofta som Kalmar FF vinner allsvenskan – för sällan.

Vi övergår från lår till jobb och jag frågar intresserat om deras – Jag är pastor i en församling i Umeå, svara han… och för mig känns hela guds- svärmeriet så otroligt paradoxalt vilket jag givetvis talar om, men jag är kåt på lärdom och passar på att fråga allt jag kommer mig för – varför får man inte göka innan giftermål, måste jag be för att gud ska hjälpa mig, varför hjälper bara gud vissa, varför dog min pappa och varför är min kompis mamma fortfarande sjuk?

Frågestunden pågick från det att kaffet serverades till att bordet skulle fällas upp för landning. För att tron ska bli så reell som möjligt bör man hålla sig till en religion och undvika att plocka lite från varje, berättar de. Och där sket sig mig teori att man får karma av att vara snäll och att be till pappa istället för gud. Jag kan alltså inte vara troende light, jag måste ge mig hän fullt ut. Det vore så mycket lättare om gud vore ett fotbollslag som man kunde heja på. Typ Kristus KFF? Hej och hå kämpa på, och så kan man byta lag när man vill, lite omväxling förnöjer, som min mamma brukar säga. Men det funkar ju tyvärr inte så.

Det är intressant där här med Gud ändå. Jag ska helt klart ta mig en funderare.


Idag luktar alla Pepsodent

Tisdag 24 apr 2012, 23:38

Sedan en tid tillbaka har jag väntat in värdigt väder för att promenera till jobbet. Jag är så less på trånga tunnelbanevagnar och trötta morgonandedräkter.

Men idag skiner solen ta mig fan. Slussen står som vanligt stilla strax före åtta och stressade billister tutar när taxibilar drar om i bussfilen. En helt vanligt morgon i Stockholm helt enkelt. Men idag luktar alla Pepsodent, solen skiner och alla är glada.

Jag tar av mig skinnjacka och promenerar raskt längst vattnet. Måsarna skriker och det doftar hav. Bakom killen i shorts skymtas de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården. Okej, han är lite tidig med brallorna, men fattar ni vad som händer? - Det börjar bli sommar nu. Tänk att det skulle bli en sådan i år också.


Att vara besatt...

Måndag 09 apr 2012, 20:16

För några år sedan var jag fanatiskt besatt av The Sims. För er som inte vet vad det är, så är det ett dataspel där man skapar olika karaktärer, bygger deras hem, skaffar passande jobb och nätverkar med andra simmar i bygden. En kub över karaktärens huvud indikerar på hur simmen mår. Om den behöver träna, äta eller umgås och så vidare.

Jag minns att jag beställde en svindyr, specialanpassad laptop som kunde lagra hur mycket The Sims som helst, färgerna och pixlarna skulle få mig att känna mig som ett med spelet. Jag köpte även en knall rosa The Sims- dress som jag hade ibland när jag spelade.

Nu under påskhelgen fick jag låna min pojkväns, systers The Sims 3. Lite bättre, lite nyare - jag var helt i extas… men jäklar vilken besviken – jag har helt enkelt tröttnat, i en ringa ålder på 22.

Jag tänker att det kan ha varit så att Facebook blev mitt nya The Sims. Att jag utan både dress och superdator kunde se vad människor gjorde, när de ville äta, vad det jobbade med och hur deras nyrenoverade boningar och nyfödda barn såg ut. Jag vet inte vad som är mest tragiskt, att våra cyber- liv börjar likna The Sims eller att min dress var rosa. Själv känner jag mig så cyber att självaste internet framstår som omodernt.


10 små lysande barn från en härlig butik på söder.

10 små lysande barn

Tisdag 03 apr 2012, 20:47

Kålsoppan jag nyss åt kändes lika livlös som min lägenhetskompis praktikplats. Hon läser till obduktionstekniker och lika ofta som jag etiketterar inbjudningar sätter hon skalpellen i lik. Intressant med livsöden. Men snacka om dötrist jobb – i dubbel bemärkelse.


"Jag hänger ingen för ett misstag, men skjuter den jäveln som inte ger allt."

Tisdag 27 mar 2012, 22:33

Vi stiger in i salen och emma är exalterad. Jag är apatisk. Jag vet att inställningen inte kommer underlätta mina chanser att hänga med så jag bestämmer mig för att ge allt.

I danssalen blåser ventilationen kallt och instruktören ser ut att vara förlöst i en enkel 1 å 2, 3 ,4…

Jag hänger inte ens med i uppvärmningen. Jag snubblar i piruetten och svär över sliriga skor. Instruktören fortsätter… 5 å 6, 7, 8. Det är 45 minuter kvar, och jag ger inte allt. Jag lutar mig istället mot ventilationen och ser hur mina chanser dansa iväg. Pang!


Jag sminkar mig mycket och älskar nagellack

Tisdag 20 mar 2012, 23:41

Snacka om att bli inslungad i centrifugen direkt. Samtidigt som jag skulle vilja testa alla jobb som finns, känner jag mig väldigt nöjd med att stanna där jag är nu. Jag trivs. Japp, där har vi veckans jobbstatus.

Okej hörni... jag har tappat det här med att blogga. Jag vet helt enkelt inte vad jag skriva. Jag har inga dagens- outfit och min klädstil är ganska dov. Jag sminkar mig mycket och har nyligen börjat älska nagellack. Fashion bor inte här, så att säga.

Ska vi göra en klassisk bloggstund när man får skicka frågor? Ni kan ju maila.


Produktiv och naken

Söndag 11 mar 2012, 01:01

Fan så nice det är att vara produktiv. Jag är inte etta- väljare när det kommer till att göra saker efter jobbet, men denna vecka har jag lyckats.

I måndags var det premiären och även kallat studiebesök, intressant och se hur andra företag jobbar, än så länge inte jätteimponerad. I tisdags var det slutfest med Lyxfällan, jag var sämst på lasergame men åt mest. I onsdags var jag på after work, likaså torsdagen. I fredags färgade jag håret, var på after work igen och sedan en öppning av en överklassklubb, som nämnvärt var under all kritik. Trots hemskickad inbjudan plus OSA datum lyckades arrangören bjuda in dubbelt så många som klubben kunde ta, man hänvisades att komma tillbaka om 1-2 timmar då ställer var fullt. Champagnehinkarna ersatte bubbel mot billig öl och tilltugget var slut. Men ingen större sorg, jag satt där på min vita, höga häst och kände hur glad jag var att jag jobbar med det bästa. Vinkade ner till ponnyn och ba ”heeeej!!!”.

Ja… idag är det lördag och jag har köpt en röd linnekavaj och en par braller. Sen svirade jag om, städade mitt rum och monterade min nyinköpta hylla jag köpt under dagen. Sen blev jag upphämtad för att kolla på ”The magic of Julien”, väldigt bra även om jag mest förbannade mig över att inte kunde lista ut trollkarlenens knep – ett bord flyger ju inte och man kan faktiskt inte trolla fram 6 vita duvor. Fan.

Nu har jag tänt ljus, jag är naken och jag ska sova. Känns ändå som ett värdigt slut på en produktiv vecka.


Att gå på galapremiär och inte var känd

Måndag 05 mar 2012, 23:29

Klockan visar sent och jag är salongsberusad. Som sig bör efter en galapremiär. Första akten av En fiende att dö för av Peter Dalle, satt jag och tänkte på hur glad jag är att jag inte är känd, att jag exempelvis kan ramla framför fotografer utan att någon bryr sig.

Lyxfällan- Patrick smilar upp framför fotoväggen som om han vore född där. Själv står jag i en pose jag aldrig tidigare bekantats med - forcerad och tafatt… Gud, jag är så glad att jag inte är känd.

Nä ni, nu visar klockan sent och det är dags att sova. Imorgon är de slutfest för Lyxfällan, bara det är värt 8 timmars sömn.

Sov gott.


Missade ni mig bakom skärmen?

Måndag 27 feb 2012, 22:59

När jag gick i mellanstadiet trodde mina lärare att jag hade ADHD. Så jag fick en plats längst ner i hörnet, en egen skärm och en egen skrivbordslampa. Jag fick till och med ett par mindre fashionabla hörselkåpor (tänk byggarbetare) för att ge fan i att prata med klasskompisarna. SOM jag älskade min plats där bakom skärmen, mitt egna lilla klassrum där jag kunde göra precis vad jag ville. När jag ville koncentrera mig ”lite extra” stängde jag till skärmen och där bakom höll jag på med allt annat än kunskapsrelaterade saker - jag skrev lappar till kompisarna, klistrade in klistermärken i filofaxen, skrev kärlekslistor och lyssnade på freestyle fast att man inte fick. Jag förstod helt enkelt inte varför kunskapen var viktigare än att hångla och lyssna på Absolut Hits 2.

Jag minns att jag började plugga matte A i 9an. Det var bara jag och mattesnillena som gjorde det, även om jag, bortsett från dem bara bläddrade i boken. Som tur var räddades Matteproven med hjälp av kodord på suddet och lappar i den vrålvaderade bh:n.

ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHH, jag är så jävla besviken över den där tiden! Att jag liksom inte snappade upp vart malaga låg i förhållande till Sverige, att jag inte lärde mig hur man räknar ut ett bråk med hjälp av penna och papper så att jag idag slipper känna mig som ett pucko.


Jag tror inte om min lärare kunde gjort en mer imponerande insats och haft koll på mig - för att bli tvungen att göra en sak bara för sakens skull har aldrig riktigt fallet mig i smaken. Jag tänker att någon kanske skulle berättat för mig att kunskap är viktigt, att jag skulle stor nytta av den framöver. Lätt att säga med facit i hand, men jag tror att jag skulle intresserat mig mer av kunskapen då än att hångla. Eller har jag fel? Man kanske inte är mottaglig för det i den åldern? Kan man inte få in i en 14årings hjärna att det är svinviktigt med kunskap? Om ja, varför gjorde ingen det, eller missade ni bara mig där bakom skärmen?


Vi har en deal, jag och världens snällaste programledare.

Torsdag 23 feb 2012, 23:58

Två stora saker har hänt sedan sist: Jag har svårt att såra människor och jag har världens snällaste programledare.

Bromma Airport har inte det största utbudet på mat, men de har en flottig glasdisk med några mindre pigga toasts. Jag beställer en sådan. Jag väntar in toasten och vilar ögonen på tjejen jag nyss beställt av. I periferin ser jag hur det ryker lite om toastmaskinen. Åh gud vad genant för henne om jag ba - ”du, det brinner nog lite i toastmaskinen där”… så jag säger inget, för att bespara henne den eventuella genansen. Hennes chef blir lätt uppjagad över det rykande järnet och när hon söker sig till mig blick kollar jag upp i taket(!) för att det inte ska bli pinsamt för henne om hon SER att JAG VET att toasten brann upp. Att det var hennes fel. Hon skulle kanske tycka det var fruktansvärt jobbigt. Senare kommer min toast in, blek och slapp. Den är iskall i mitten – frusen, MEN JAG FÖRMÅR MIG INTE ATT SÄGA NÅGOT. Jag vill ju inte att hon ska bli sårad. Hon kanske inte blir det men OM. Då är en kall macka värd risken.

Lyx- Patrick har flera gånger sagt till mig att det kommer bli mitt fall, att jag är för snäll. Jag måste ju ha lite krav och förstår vad jag är värd. Förstå vad jag betalar för, som i fallet med toasten. En varm toast…

Efter ett glas för kallt rödvin (som jag kunde sagt när jag fick provsmaka vinet) kommer vi in på den där förbannade fortkörningsboten igen. Lyx-Patrick frågar om jag fått den betald, jag kupar mig som kurvan på ett frågetecken och munnen flyger ner och blir en naturlig symbol för pricken under tecknet - ”VARFÖR skulle någon betala min bot, Patrick? Jag körde för fort och visst, de bad mig skynda mig men hade jag varit 33år istället för 22 hade jag vetat om att man inte kör så fort” . Det är sällan han inte säger något klokt till svars... - "Hade du varit 33år, Julia, då hade du aldrig varit assistent” och så räcker han fram handen som vid ett avtalshandslag - "Jag tar den boten på 2800kr, du gör ett fantastiskt bra jobb och det blöder inte lika mycket för mig som det gör för dig. Okej?! Jag säger så klart - "Absolut inte, varför ska du ta den, nej nej, det ska du inte…" Han spänner ögonen i mig för att indikera att det är nu jag tappar det, nu jag måste stå på mig. Jag kisar med ögonen och möter hans hand och han kramar åt den, ”nu betalar jag den, ge mig boten”. Och så har vi en deal, jag och världens snällaste programledare.

Hej då.


Nina H & Miche B

Tisdag 21 feb 2012, 00:03

Om benämningen älska varit ett namn hade det varit Nina Hobert. Hon är min mamma och pappa, bästa vän, själsfrände och idol. Hon vet allt utan att jag behöver säga något.

Pappret är påskrivet så nästa vecka börjar jag på Michel Bindefeld AB. Den var vad jag gått och tryckt på den senaste veckan.

/ Julia i Olofström


Bemästra konsten

Söndag 19 feb 2012, 22:32

Idag är en bra dag. Helgen var också bra. Hela livet är bra nu. Fick precis en lektion i hur man får saker och ting gjort. Eller rättare sagt hur man inte glömmer saker. Det är ju lätt hänt. Jag tänker nämligen bemästra konsten, bli ett jävla uppslagsverk. Kunna allt, ha koll på allt, KOMMA IHÅG ALLT.

Jag ska börja imorgon. Känns ändå rättvis start med tanke på att håll-koll-på-detta-och-gör-det-gärna-också- jobbet (Lyxfällan), slutar om en vecka.

Var på möte hos X i måndags, gick bra. Fick feedback på fredagen och kändes bättre. Får definitivt svar i veckan och då kan ni glädjas med mig, tänkte att ni skulle få smaka lite på visionen jag hade här om inlägget.

Imorgon ska jag på lägenhetsvisning över lunchen sen bär det av till Blekinge för säsongens sista inspelning av Lyxfällan. Sen ska jag till Göteborg. På måndagen därpå börjar jag på något av mina eventuella jobB. Jag är glad idag, livet är bra nu. Tja.

Förresten, här är en bra början om man vill minnas allt.


Den svartklädda killens idiotiska kompis

Torsdag 16 feb 2012, 18:24

Solsken och stjärnsnö, bra väderlek för snabb bilfärd till Katrineholm. Kör för fort men är framme i lagom tid.

Framåt eftermiddagen måste jag hämta en inspelningsdisk på herrgården där vi bor, gärna snabbt också. TUNG låt på radion, maxar volymen och bootsen bli som bly över pedalen. Jag får syn på hastighetsmätaren – 110km/h på en 70 väg! Jag bromsar in i samma ögonblick som jag undrar vad det är för svartklädd idiot som står längre fram vid vägkanten mitt ute i den sörmländska skogen. Den svartklädda idiotens kompis i gul fucking polisväst springer ut till vägkanten och vinkar in mig. Hej hej, gick lite fort där du, du var uppe i 92. Här får du en bot på 2800 spänn.

Jag ber för kung och fosterland att han kanske kan bortse från den där, det är ju trots allt alla hjärtans dag… tyvärr sa den svartklädda killens idiotiska kompis och räcker över boten.

/ Julia i Katrineholm – 2800kr


Jesus Ekstam med ljus och lykta

Pappa är gud och jag är Jesus

Torsdag 09 feb 2012, 00:06

Med allt ont kommer något gott, sade varenda en. Jag skulle precis fylla sexton år och hade förlorat min bästa vän och förebild. Jag sökte med ljus och lykta för att hitta det goda som alla pratade om, men utan resultat.

Men ibland blottar det sig, det där goda som pappas bortgång skulle bära med sig. Det kanske låter konstigt - men han är med mig, och bara tanken får mig att känna mig oumbärlig och gudalik. Det är som att pappa är gud och jag är Jesus. Lille sonen med pattar som får uppenbarelser när fasan står i farstun. Ni vet, när det känns som att man har gjort allt men inget går vägen, då löser det sig ALLTIDBÄSTA tänkbara sätt.

Man ska inte ropa hej om man inte har någon att hälsa på, så jag tänker inte dela med mig av min goda drömvision förrän det är spikat. Förrän jag är spikad.

/ Jesus Ekstam


Jag ligger runt en del

Måndag 06 feb 2012, 23:46

Jag ligger runt en del, från den ena till den andra, säng till säng. Jag bara kör! Jag har dock blivit kräsen på senaste tiden då upplevelserna bara blir skönare. Mycket vill ha mer.

Jag gillar inte när det är för hårt men vet att mina ord inte spelar någon roll, så jag biter ihop och vaknar med ömmande kropp. Det är baksidan med att sova på hotell - att sängstandarden inte är densamma. Men det blir så när man ligger runt en del.

Nu ska jag lägga mig igen, denna vecka i Örebro. Sov gott.


Ett litet paket

Söndag 05 feb 2012, 23:41

Krakow är som ett litet paket - fullt av orgasmerande arkitektur med renässanshus och praktfulla kyrkor.

Krakow- City, även kallat Old City, frestar med smycken för småmynt och pälsar för hundralappar. Tar man spårvagnen ner mot floden hamnar man vid de gamla judekvarteren, jag hade hoppats på mer än en betongplätt med duvor, även om fiken omkring var varma och inbjudande.

Maten är egentligen inte så nämnvärt, mycket soppa och piroger i Polen, lite är gott men smakar därefter. En tre- rätters middag för 2 hamnar mellan 200- 400 kronor. Massage 200kr. Nagellack 10kr. Sprit 50kr. Spårvagn 6kr.

För mig var Polen inte mer är svinkallt och vackert. Tyvärr.
Jag är förbannat dålig på att måla upp en stad i skrift, så här får ni lite bilder istället.

/Julia inte i Polen


David Elm

David Elm är äldste brodern i den välkända fotbollsfamiljen Elm. Han skriver om livet på insidan och utsidan med Kalmar FF.

webb@barometern.seDet handlar om Kalmar FF

Jonas Hansson vrider och vänder på allt som handlar om Kalmar FF. Sysslar just nu bara med fotboll, bland annat på ett fotbollsgymnasium och även som skribent om fransk fotboll på Fotbollskanalen. Gillar brassar.

jonas.hansson@barometern.seJohan Israelsson

27 år gammal. Spelande tränare i moderklubben Lindsdals IF i division 2. Skrev sommaren 2008 på ett kontrakt med dåvarande Superettanlaget Limhamn Bunkeflo och kombinerade fotboll med studier på Malmö högskola och programmet Sport Management. Arbetar i dag som utvecklingskonsulent på Smålandsidrotten. Gillar Håkan Hellström, Doc Martens, Bob Dylan och tajta jeans. Innehar säsongskort på Guldfågeln Arena och följer brorsans fotbollsliv i Hammarby IF.

johan.israelsson@barometern.seRedaktionsbloggen

På Redaktionsbloggen berättar Barometern-OT:s redaktionsledning om tidningens utvecklingsarbete, och om hur vi resonerar i olika publiceringsfrågor. Vi hoppas också att den ska leda till en utökad dialog med er läsare.

redaktionsbloggen@barometern.seHuvudnyheter just nu

Julia Ekstam

Julia Ekstam är en ambitiös 22 åring, född i Kalmar men bosatt i Stockholm. Följ henne genom livet i media & event branschen och läs om hennes hejdlösa skildringar om människorna, mötena och upplevelserna därtill.

julia.ekstam@barometern.seArkiv


Senaste blogginläggen

VISA:

Blogg

Arkeologi i Kalmar län

Arkeologerna på Kalmar läns museum bloggar om sitt spännande arbete. Bloggen är ett måste för den historiskt intresserade.

Blogg

Fotbollsfrun

Malin Wollin är Kalmars mest kända fotbollsfru. Detta trots att hon fortfarande är ogift.

Fotbollsfrun

Senaste nytt lokalt

Blogg

Matchen, egen del och Java

"Dagen efter. Tankarna. Känslorna. Allt som en förlust innebär."

Senaste blogginläggen

Mest läst just nu på Barometern.se


Kalmar

Följ oss på Facebook och Twitter!

Missa oss inte när vi har något spännande att berätta.

Nyheter

Skicka in ditt tips och dina bilder

Klicka här för att lämna tips/bild!

Län

Här går larmen i länet

Hörde eller såg du räddningstjänsten fara i väg med ilfart? Här kan du se var utryckningsfordonen är på väg.

Senaste nytt från TT

Taggade.se

Taggade - ditt digitala träningsmagasin i sydost

Upplev mer. Stor guide till motionsloppen i hela sydostregionen. Inspirerande reportage. Tävling & träning.
Till Taggade!

logga
Logga
Bilen
Toyota Avensis 1,8 Touring Business -11
Vit 4.650 mil 164.000 kr
Logga
Bilen
Volvo S60 T3 Momentum -14
Bright silver metallic 790 mil 234.800 kr
Logga
Bilen
Saab 9-5 2.0t Biopower SportCombi (150hk) -07
Grå metallic 13.450 mil 75.000 kr

Säljansvarig
DEL-TA Produktion AB söker Säljansvarig.
Arrow LÄS MER
VD
IST International söker VD.
Arrow LÄS MER
SFI-LÄRARE
IRIS COMPETENS söker SFI-LÄRARE. Placeringsort: Oskarshamn.
Arrow LÄS MER
Avdelningschef Service och stöd
Länsstyrelsen i Blekinge län söker avdelningschef Service och stöd.
Arrow LÄS MER
Rektor
Kalmarsunds gymnasieförbund söker Rektor.
Arrow LÄS MER
Inköpsansvarig
Alfing i Älmhult AB söker inköpsansvarig.
Arrow LÄS MER
Lärare i svenska
Ädelfors folkhögskola söker Lärare i svenska
Arrow LÄS MER
Produktionschef
Rottne Industri AB söker produktionschef.
Arrow LÄS MER
Ekonomiansvarig
Lectus Produktion AB söker ekonomiansvarig.
Arrow LÄS MER
Direktor
Kalmar Stadsmission rekryterar direktor.
Arrow LÄS MER
Systemtekniker
Växjö kommun söker systemtekniker (kommunledning).
Arrow LÄS MER
Serviceelektriker
Enercon söker serviceelektriker till Kalmar
Arrow LÄS MER
Byggnadsingenjör och Underhållsingenjör
Södra söker byggnadsingenjör Och Underhållsingenjör i Mörrum
Arrow LÄS MER
Redovisningskonsulter
Ekonomibyrån i Uppvidinge AB söker redovisningskonsulter. Placering Åseda.
Arrow LÄS MER
IT-konsulter
Atea Sverige AB söker IT-konsulter. Placering Kalmar.
Arrow LÄS MER
Säljare & Säljledare
Coop söker Säljare och Säljledare till Baronen, Kalmar
Arrow LÄS MER
Mekaniker
Nobina söker Mekaniker. Placeringsort Kalmar
Arrow LÄS MER
Projektledare
Holtab söker Projektledare
Arrow LÄS MER
Kategoriansvarig list, byggnads- & underhållsingenjör, mekaniker, torkskötare samt sågverksope
Södra söker kategoriansvarig list, byggnadsingenjör, underhållsingenjör, mekaniker, torkskötare samt sågverksoperatör. Placeringsorter Kallinge, Mörrum samt Långasjö.
Arrow LÄS MER
Order/innersälj
Guldfågeln söker medarbetare till Order/innersälj i Mörbylånga
Arrow LÄS MER

arrow SE ALLA JOBB (70 ST.)
Arrow ANNONSERA