Lördagens resultat...

Lördag 21 apr 2012, 19:36

Div 2 östra Götaland:

Tord-Lindsdal 1-1 (Lindsdal: Jacob Petersson)

Div 3 nordöstra Götaland:

Färjestaden-Mjölby Södra 1-3 (Färjestaden: Andreas "Snurre" Persson)

Smedby AIS-Nybro IF 3-1

Div 3 sydöstra Götaland:

Bergkvara-Nosaby 1-2 (Baif: Tobias Petersson)

Elitfyran:

Kalmar AIK-Hovshaga 2-0

Alstermo-Hovmantorp 3-1

Fårbo-Emmaboda IS 6-0

Högsby IK-Växjö BK 1-3

Smedby Boik-Madesjö 4-1

Div 4 sydöstra:

Tingsryd United-Ängö BK 4-0

Div 5 sydöstra:

Påryd-SSG 2-2

Orrefors-Glömminge 0-5

Rockneby-Tvärskog 3-4

Böda/Högby-Norra Tång 3-2

Söderettan dam:

Tölö- IFK Kalmar 0-3 (Mamy Ndiaye, Amanda Fredriksson, Tove Fried)

Damtvåan:

Emmaboda-Madesjö 0-6 (Madesjö: Johanna Gustavsson 2, Emelie Ederström, Lisa Malmström, Sofia Johansson, Isabelle Pettersson)Läsarkommentarer på Barometern.se

På Barometern.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på Barometern.se. På tider då Barometerns webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på Barometern.se

Barometern.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på Barometern.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Barometern som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.

Disqus

Samlade påskresultat (torsdag-fredag)

Fredag 18 apr 2014, 23:09

Division 1 östra Götaland: Madesjö-Vimmerby 4-2.

Noterat: Mittfältaren Michaela Sandberg tvåmålsskytt.

Division 3 sydöstra Götaland: Ronneby-Nybro 0-3.

Noterat: NIF-duon Billy Lansdowne och Juan Gomez toppar den tidiga skytteligan med två mål.

Elitfyran: Hvetlanda GIF-Alstermo 4-1, Högsby-Glömminge 1-3, Kalmar AIK-Blomstermåla 3-1, Tranås FF-Ängö 1-2, Mönsterås-IFK Oskarshamn 2-1.

Noterat: Ängös Rajmond Marku låg bakom två straffar. Filip Quist tvåmålsskytt för Glömminge. Favoriten Kalmar AIK öppnade med seger.

Division 4 nordöstra: Fågelfors-Anneberg 1-2, Timmernabben-Västerviks FF 2-4.

Noterat: Både Fågelfors och "Nabben" hamnade i tidiga underlägen.

Division 4 sydöstra: Gullabo/Gullaboås-Tvärskog 2-1, Lindås/Långasjö-Smedby Boik 2-2, Möre-Runsten/Möckleby 1-2, Madesjö-Nickebo 1-0, Trekanten-Hossmo 1-1, Kalmar Södra-SSG 3-0.

Noterat: G/G-veteranen Jonas "Osa" Carlsson firade sin 30:e seniorsäsong med en assist. Jesper "Lill-Pjården" Petersson segerskytt. Oscar Strindhag tvåmålsskytt för R/M. Åtta gula kort i matchen när Kalmar Södra slog SSG med 3-0. Emil Johansson segerskytt för Madesjö.


Björklund klar för division 5-klubb

Torsdag 17 apr 2014, 13:30

Det har länge lutat åt Orrefors och division 6 för Robert Björklund men nu strax innan säsongen ska rulla i gång är den offensive kraften i stället klar för Pukeberg i femman.

"Jag blir inte spelklar till premiären men kanske hemmapremiären", säger Björklund.

Anledning till att det nu blir "Puke"?

"En ambitiös Daniel Holm vid sidlinjen, sköna spelare i laget som jag spelat med tidigare samt att det är min moderklubb".

Pukeberg börjar borta mot Påryd den 21 april och har Emmaboda hemma fyra dagar senare.


Gunther klar för ny klubb

Tisdag 15 apr 2014, 23:41

Amerikanskan Erin Gunther, den energiska mittfältaren som spelade med IFK Kalmar i elitettan förra säsongen, meddelar att hon gjort klart med en ny klubb. Gunther har skrivit på för Colorado Pride i W-league, samma liga hon spelade i innan flytten till Gröndal i fjol.

"Jag saknar fortfarande Kalmar och har förhoppningar om att komma tillbaka till Sverige och spela men just fortsätter jag karriären här i USA", säger Erin Gunther.


Stefan Regebro och Peter Makin är återförenade. I Kalmar.
Foto: Johanna Eriksson.

Tillsammans igen - 73 mil söderut

Måndag 14 apr 2014, 17:55

Tjoho!

Bollkallen kom ut förra torsdagen, några artiklar (får se hur många det blir) kommer även publiceras här i bloggen inför seriestarten i Smålandsserierna. Först ut: Kalmar AIK i elitfyran.

*****

2006–2007 tränade de Östersund i division 1. 2014 är det dags på nytt. Den här gången i Kalmar.

"Kul att få möjligheten", säger Stefan Regebro.

2007 avslutade huvudtränaren Stefan Regebro och assisterande coachen Peter Makin ett två-årigt samarbete i division 1-laget Östersunds FK. Sju år senare och 73 mil söderut (fågelvägen) är Regebro och Makin tillbaka vid samma sidlinje igen.

Den här gången i Kalmar AIK.

"Vi har alltid pratat om att vi skulle träna ett lag igen och så dök den här möjligheten upp. Det föll sig naturligt", säger Stefan Regebro.

44-åringen från Stockholm är ny rektor för Stagneliusskolans fotbollsprofil.

"Att flytta till Kalmar var ett familjebeslut. Vi trivdes bra i Östersund men ställde oss själva frågan: Ska vi bo kvar och rota oss i Östersund eller prova något nytt? Vi har hälsat på Peter i Kalmar och tyckte det var fint här. Sedan sökte jag och frun jobb här – och fick dem. På den vägen är det", säger Regebro.

I Kalmar AIK delar Regebro och Makin på ansvaret.

"Vi är ganska olika men kompletterar varandra bra. Jag är en 'goer' som driver på, Stefan ägnar sig mer åt det taktiska. Det är roligt att få göra det här tillsammans igen, oerhört kul när vi fick frågan att ta över ”Klubben”, säger Peter Makin.

Peter har varit här ett tag. Vad är din bild av Kalmar AIK, du som kommer utifrån?

"Jag har förstått att det är en klubb med historik som är lite tilltufsad med tanke på att man rasat ner i seriesystemet. Samtidigt känner jag att det finns en vilja i klubben, en vilja att starta någonting där man tänker långsiktigt. Vi vill bygga upp en träningskultur och jobba därifrån", säger Regebro.

Samtidigt har ni fått ett gäng klasspelare på den här nivån. Ni lär spela med favoritkepsen?

"Jag läste på någon bettingsajt att Ängö var favorit", säger Stefan Regebro och skrattar:

"Nä, visst har vi fått många tillskott men vi har också höjt träningsdosen och det har tagit tid för många att anpassa sig. Vi får se hur det går."


Lillebror Rydasp skriver dubbel historia - samt en liten nyhet

Lördag 12 apr 2014, 09:39

Bollkallen, vår 24-sidiga bilaga inför den lokala fotbollssäsongen, är klar och utgiven vilket även betyder att bloggen nu ska vara tillbaka fullt ut. Det är alltid lite småkaos senaste månaden inför utgivningen så bloggandet har blivit lidande.

Den närmaste veckan kommer jag lägga ut en del artiklar från Bollkallen här på bloggen, se det som lite bonusläsning.

*****

I dag är det - äntligen - division 2-premiär. Lindsdal börjar hemma mot Hässleholms IF och värt att notera är att förstemålvakten Joakim Deurell varit sjuk och börjar på bänken vilket innebär att Fredrik Karlsson får göra både LIF- och seniordebut mellan stolparna.

Firma Johan Israelsson och Peo Frimans startelva: Fredrik Karlsson - Andreas Lundqvist, Carl Sahlén, Johan Lewton, Tommy Petersson - Victor Byström, Robin Olsson - Felix Elgán, Viktor Fredriksson, Mergim Pllana - Robert Bratt.

*****

IFK Berga skriver historia genom att spela sin första match i division 2 när klubben möter Nosaby på bortaplan. Marcus Rydasp är dessutom med och skriver dubbel historia. Lillebror Rydasp är ensam IFK:are som har spelat i Bergas blåvita matchställ ända sedan ungdomsverksamheten startade 1994.

Ola ”Division 2-doktorn” Peterssons elva: Philip Adamsson - Robin Karlsson, Emil Håkansson, Simon ”Släggan” Gustafsson, Johannes Lagesson - Albin Carlsson, Mathias Jung, Tobias Jakobsson, Simon ”Tjappe” Gustafsson - Marcus Mårtensson, Marcus Rydasp.

*****

Till sist vill jag passa på att puffa för en nyhet i tidningen. Med start i dag presenterar vi nu startelvorna, avbytarna samt statistik inför varje match i damettan (IFK Kalmar och Madesjö) och herrtvåan (IFK Berga och Lindsdal). Hoppas du uppskattar den servicen!


Emilsson debuterade och Torsås tappar

Onsdag 19 mar 2014, 17:08

Thom Emilsson, som nyligen gjorde klart med Torsås Goif, debuterade för sin nya förening i går tisdag i b-laget mot sin förra klubb Bergkvara AIF.

Forwarden spelade 90 minuter i 3-3-matchen.

"Det var skönt att vara i gång igen men jag sprang inte så mööö. Jag var ganska iskall", säger Emilsson som fortfarande har problem med en ljumskskada.

En annan liten Torsåsnyhet: Victor Sjöstrand lämnade Söderåkra för Torsås inför den här säsongen men målvakten vänder nu tillbaka till Ekvallen.

*****

Lindsdal har petat in en träningsmatch i kväll. Ängö står för motståndet.


Samlad resultatlista

Söndag 16 mar 2014, 23:40

Söndag kväll och jag har suttit vid redigeringsdatorn hela passet - men även hunnit sammanställa ett gäng resultat från Smålandscupen och träningsmatcherna. Här är hela listan från Smålands FF (och nån från Blekinge FF). Saknas något resultat? Mejla gärna in så uppdaterar jag blogglistan!

Smålandscupen, dam, grupp 6: Bäckebo–Team Södermöre 1–1.

Träningsmatcher, dam: IFK Kalmar–Madesjö 3–1, Lindsdal–Trekanten 1–2, Emmaboda–Kalmar Södra 1–5, Färjestadens Goif–Runsten/Möckleby 1–0, Högsby–Blomstermåla 1–3, Mönsterås–Hultsfreds FK 1–6, Bodabruk–Smedby Boik 4–2, Vimmerby–FC Oscarshamn 3–0, Glömminge–Kalmar Södra b 1–2.

Herr: IFK Kåremo–Tvärskog 1–3, Ljungbyholm–Söderåkra 0–0, Flerohopp–Bergkvara 2–1, Runsten/Möckleby b–Degerhamn 7–0, Högsby b–IFK Hult 1–1, Asarum–Lindsdal 2–0, Högsby–Alstermo 3–0, Oskarshamns AIK–Växjö BK 1–0, Stjärnan–IFK Tuna 2–1, Rödsle–BB 2001 6–0, Målilla Goif–Ruda IF 1–0, Ankarsrum–Hebe 0–1, Glömminge–Mönsterås Goif 2–1, Orrefors–Johansfors 4–1, Nickebo–Mörbylånga Goif 3–1, Emmaboda–Tingsryd United 2–3, Madesjö–Gullabo/Gullaboås 1–2, SSG–IFK Påryd 3–0, Rockneby–Trekanten 1–2, Högsrum–Läckeby Goif 2–4, Lindås/Långasjö–Sillhövda 6–0, Pukeberg–Hossmo 7–5, Runsten/Möckleby–Ängö BK 5–1, Tvärskog–Smedby Boik 2–0, Flygsfors/Gadderås–Örsjö 2–2, Färjestadens Goif–Kalmar AIK 1–5, Nybro IF–IFK Berga 4–1, Blomstermåla–Fågelfors 1–0, IFK Oskarshamn–Stjärnan 1–1, Norra Tång–Hulterstad 3–0, Bergkvara–Ängö BK b 1–4, Vissefjärda–Lindås/Långasjö 4–1, Gullringen b–SK Lojal 0–2.


Rydasp, Emilsson och ett gäng resultat

Onsdag 12 mar 2014, 00:27

Först två lokala bollprofiler som nu bestämt sig för vilka klubbar de ska representera 2014. Patrik Rydasp spelar i Alstermo i elitfyran medan Thom Emilsson har bestämt sig för Torsås Goif och femman. Inga dåliga tillskott för AIF respektive T-Goifarna så här i mars.

*****

Även den här helgen spelades det ett gäng träningsfajter - samt en tävlingsmatch. Kalmar Kurdiska spelade sin första match någonsin och besegrade Bäckebo i Smålandscupens gruppspel.

Helgens resultat:

Smålandscupen, herr:

Bäckebo–Kalmar Kurdiska FC 1–5

Träningsmatcher, dam:

IFK Kalmar–IFK Norrköping 8–1, Kalmar Södra–Färjestadens Goif 0–4, Emmaboda–Team Södermöre 2–5, IFK Borgholm–Runsten/Möckleby 2–2.

Herr:

Vimmerby IF - Lindsdals IF 1–0, Jämjö–IFK Berga 1–8, Tvärskog–Trekantens IF 0–3, Orrefors–Alsterbro IF 5–1, Möre BK–Söderåkra AIK 1–2, Glömminge–Ängö BK 1–3, Kalmar AIK–Nybro IF 1–3, Madesjö–Hossmo 2–2, Pukeberg–Flygsfors/Gadderås 2–2, Runsten/Möckleby–SSG 1–4, Vissefjärda–Örsjö IF 7–2, Högsrums FF–Ljungbyholms Goif 1–8, Rockneby–Mörbylånga Goif 0–4, Färjestadens Goif–Persnäs 1–3, Lindås/Långasjö–IFK Påryd 4–2, Timmernabben–Kalmar Södra 2–1, Stjärnan–Ruda 3–1, Mönsterås Goif–Blomstermåla 7–3, Fågelfors–Alstermo IF 2–1, Rödsle BK–Långemåla IF 10–0, Fårbo FF–Hultsfreds FK 1–1, Flerohopps Goif–Kosta IF 3–1, IFK Kåremo–Hulterstads AIK 2–3, Emmaboda–Gullabo/Gullaboås 0–2, Fågelfors–Mörlunda Gif 2–2.


Cardmo-Drott, IFK-elvan och Waller

Lördag 08 mar 2014, 08:55

Först Sanin Filovic och nu har även Oscar Cardmo-Drott, senast i Lindsdal, bestämt sig för Kalmar AIK - som ser ut att vara laget att slå i elitfyran den här säsongen.

*****

Det spelas många träningsmatcher även den här helgen. På damsidan tar IFK Kalmar emot kommande division 1-konkurrenten IFK Norrköping på Gasten. Ett intressant möte och IFK ställer upp enligt följande:

Lovisa Johansson mellan stolparna - Lisa Johanson, Elin Olofsson, Elsa Karlsson och Lisa Farquhar bildar backlinje - Ewa Thunberg, Lisa Malmström och Fanny Nilsson är centrala mittfältare - Emma Jones och Amanda Fredriksson är yttrar - Linnéa Johansson är forward.

*****

Samtidigt fortsätter det att strula för Madesjö. Förra helgen flyttades matchen mot Asarum och den här gången kommer inte Karlskrona till spel.

*****

IFK har uppdaterat sin truppsida - och där står Sofie Waller med som back. Blir det spel 2014 för Waller trots allt?


Forward skrev på för Kalmar AIK

Fredag 07 mar 2014, 14:53

Om jag har räknat rätt så har Kalmar AIK fått in sitt elfte nytillskott (rätta mig gärna) i och med att Sanin Filovic har bestämt sig för elitfyraklubben.

"Jag har skrivit på ett ettårskontrakt med Kalmar AIK", bekräftar den 28-årige forwarden med ett förflutet både i Kalmar FF:s organisation och Nybro IF.

Nytillskott nummer tolv, blir det Oscar Cardmo-Drott?

*****

Efter två inledande förluster tog Lindsdal en liten träningsskalp via 3-2 mot division 1-nykomlingen Oskarshamns AIK i går kväll.

Nickebo besegrade Kalmar Södra med 2-0 i en annan träningsfajt och i kväll står Smedby Boik-Läckeby på schemat.


Först operation - nu tillbaka i träning

Onsdag 05 mar 2014, 12:29

Division 2-nykomlingen IFK Berga börjar få tillbaka ett gäng viktiga pusselbitar i träning. Den kanske mest glädjande nyheten för tränaren Ola Petersson är att nytillskottet Mathias Jung är i gång med fotbollspassen igen. Mittfältaren, som kom från Kalmar FF, opererades nyligen för sina ljumsk- och höftbesvär i Tyskland. Även Johan Augustsson och Simon "Tjappe" Gustafsson är tillbaka.

Vet inte om jag har redovisat det i bloggen tidigare: Visst, lite old news, men Benjamin Knezevic spelar i Berga 2014. Knezevic ansluter från KFF:s organisation.

*****

B-G Svedjenäs, IFK Kalmars nye ordförande, har tillsammans med övriga delar av styrelsen kommit med sin första avsiktsförklaring. Tidigare i veckan kommunicerade IFK att den sportsliga målsättningen för 2014 är att tillhöra topp tre i den östra Götalandsettan.

Känns som ett rimligt mål men det lär knappast bli enkelt. Lag som IFK Norrköping, Mariebo, Växjö DFF (tror inte att de är så dåliga som 0-7 mot IFK visade förra helgen) och Madesjö lär ha samma ambition.

IFK möter för övrigt Norrköping i en träningsmatch i helgen. Intressant.

*****

En träningsfajt på kvällens schema: Nickebo-Kalmar Södra. Enligt Smålands FF spelas den på Fjölebro.


Samlade träningsresultat och keeper till Lindsdal

Måndag 03 mar 2014, 22:33

Helgens träningsresultat kommer här i samlad form. Det saknas tyvärr några resultat på Smålands FF, mejla gärna om du sitter på något res som ej är rapporterat.

Herr:

Lindsdals IF–Älmeboda/Linneryd 0–2

Tvärskog–Torsås Goif 0–1

Kalmar AIK–Glömminge 4–1

Pukeberg–Nickebo 1–1

Emmaboda–Lessebo Goif 2–1

Ljungbyholm-Trekanten 2-1

SSG–Hossmo 4–1

IFK Borgholm–Högsrum 4–3

Läckeby–Kristianopel 1–3

Möre BK–Gullabo/Gullaboås 2–1

Lindås/Långasjö–Nybro IF U 1–0

Runsten/Möckleby–Persnäs AIF 6–2

Färjestadens Goif–Mörbylånga Goif 1–1

Orrefors–Örsjö IF 1–2

Flygsfors/Gadderås–Skruv 5–0

Högsby IK–Blomstermåla 6–2

IFK Oskarshamn–Fågelfors 1–1

Fårbo FF–Tjust IF 0–1

Flerohopp–IFK Berga U 1–1

Smedby Boik–Rockneby 1–0

Dam:

IFK Kalmar–Växjö DFF 7–0

Asarum–Madesjö 0–1

Mönsterås Goif–IFK Borgholm 2–0

*****

Lindsdal har nu två målvakter i sin division 2-trupp. Fredrik Karlsson ansluter från Kalmar FF tipselit och gör därmed Joakim Deurell sällskap. Lindsdal kan även räkna in Ludvig Axelsson som är tillbaka från Italien.


Lindsdal-Berga på Gasten

Lördag 22 feb 2014, 14:38

Senare i eftermiddag sparkar Lindsdal i gång sin träningsmatchsäsong på Gasten mot lokalkonkurrenten IFK Berga, den kommande rivalen i division 2. Berga har en träningsmatch på kontot, en 3-2-vinst över Kalmar AIK förra helgen.

För några veckor sedan skrev vi om planerna på ett division 2-derby på Guldfågeln Arena, i går fredag blev det klart att Lindsdal möter Berga på GFA i den sjunde omgången.

Återkommer med andra träningsresultat lite senare.

*****

Färjestadens Goif, som fick en friplats till damtvåan, har fått in Mia Karlsson i truppen. Karlsson spelade tidigare i Lindsdal men hade Glömminge som senaste klubbadress.


Berga börjar matchsäsongen

Lördag 15 feb 2014, 12:56

Målvakten Johanna Koefoed har skrivit på för division 2-laget Runsten/Möckleby, skriver föreningen på sin sajt. 19-åringen ansluter från halländska division 3-föreningen Simlångsdalens IF.

På herrsidan har R/M, som spelar i elitfyran, hämtat in David Steglander från Kalmar FF:s organisation.

*****

Mer R/M - som gick ut med nyheten att Pelle Nilsson var klar. Men så var inte fallet – nu stannar målskytten i Böda/Högby på norra Öland.

"Visst, jag var sugen på att testa något annat men nu blir det inte så. Jag stannar här, det är min moderklubb och jag vill visa ansvar", säger målskytten.

*****

B-G Svedjenäs tar över som ordförande i IFK Kalmar efter avgående Martin Adolfsson. Svedjenäs har en del ekonomiska bitar att ta itu med. IFK gick back 357 000 2013 och har på de tre senaste åren redovisat 800 000 i förlust.

*****

Division 2-nykomlingen IFK Berga inleder sitt träningsmatchande i dag lördag då Kalmar AIK står på andra sidan.

"Jag kommer att lufta 19 spelare. Lagesson (Johannes), Jung (Mathias) och Agustsson (Johan). 15-årige Dino Talic gör sin första a-lagsmatch", säger Bergatränaren Ola Petersson.


27-årig forward till Kalmar AIK

Onsdag 12 feb 2014, 09:18

God förmiddag!

Försäsongen rullar vidare och ett par Kalmarklubbar passar på att presentera ett par nyheter i sina respektive trupper. Kelly Kristensen är tillbaka i Kalmar AIK som dessutom fått in Jonas Nyström, en 27-årig forward som de senaste åren har spelat för Åryds IK. Nyström har Lunds Bois som moderklubb.

På Kalmar Södras pluskonto hittar vi gotlänningen Olof Nyman som närmast kommer från Levide IF. Hrvoje ”Lucas” Bozikovic har också anslutit till Skyttis.

Från Hossmo BK rapporteras det också om ett nytillskott i Jacob Johnsson som ansluter från grannföreningen Ljungbyholms Goif.


Här är Madesjös finalmotstånd

Måndag 03 feb 2014, 22:14

Madesjö IF har, efter det lyckade regionala slutspelet hemma i Nybro sporthall, chansen att vinna sitt andra raka SM-guld i futsal när finalspelet avgörs i Arena Skövde i mitten av februari.

Nu är det klart vilka lag som utmanar Madesjötjejerna om titeln. Alla håller, likt Madesjö, till i division 1.

IFK Täby FK: Bokade biljetten till Skövde genom att besegra Umeå IK FF och Frösö IF. Blev fyra i division 1 norra Svealand 2013.

Lidköpings FK: Vann sin regionala grupp före Hammarby och Brommapojkarna. Vann även den norra Götalandsettan 2013 men föll i elitettakvalet mot IS Halmia med totalt 8-3 (0-4 hemma, 3-4 borta).

IK Gauthiod (Grästorp): Tog sig vidare till finalen på sex poäng med Vallen som tvåa och trean Torslanda. Slutade sjua i den norra Götalandsettan 2013.

Madesjö möter Gauthiod i semifinal.


Ruda till femman och S:t Sigfrid till Nybrosexan

Måndag 03 feb 2014, 21:08

Så där. Nu ska väl alla serier vara fastställda? De senaste ändringarna är följande...

... Ruda IF får en friplats i division 5 nordöstra vilket har föranlett Smålands FF att bevilja S:t Sigfrids önskemål om att flytta till Nybrosexan - som nu utökas från tio till elva lag.

.... Lessebo Goif har flyttats till "Kalmarserien" division 5 sydöstra.

.... Färjestadens Goif dam fick en plats i division 2 vilket ledde till att Norra Tångs BK, enligt önskemål, kunde flyttas tillbaka till division 3 sydöstra.


Pavic på glid till OAIK

Torsdag 30 jan 2014, 18:29

Division 2-klubbarna Lindsdal och Berga fortsätter att forma sina respektive trupper. Tommy Petersson har bestämt sig för LIF som även jobbar på målvakten Daniel Aspegren från Färjestadens Goif.

Berga arbetar fortfarande med att få in målvakten Philip Adamsson (lån eller permanent övergång?) från Nässjö FF. Däremot ser nykomlingen ut att förlora kampen om Mattias Pavic till Oskarshamns AIK. Pavic, som har tränat med Berga på Gasten, sägs vara nära OAIK som spelar i ettan 2014.

*****

Lottningarna (herr och dam) till Smålandscupen har kommit ut. Återkommer till dessa.


"Knulan" tar över Bergkvara AIF

Torsdag 30 jan 2014, 12:03

Hej hopp!

Dags att blogga lite igen och vi börjar med Madesjös senaste nytillskott. Jennifer Nilsson har testat runt och nu har den 19-åriga målvakten, som senaste säsongen stod mellan FC Oscarshamns stolpar, valt att fortsätta karriären i Madesjö.

Öländskan har tidigare representerat Lindsdal.

*****

Mer Madesjö. Motståndet i helgens regionala slutspel i futsal-SM är klart. Arrangörsföreningen Madesjö får möta BK Höllviken och Göteborg Futsal Club i Nybro sporthall i helgen. Vinnaren går vidare till SM-slutspelet i Skövde i mitten av februari.

*****

Bergkvara, som drog ur sitt lag ur division 3 och börjar om i sexan, har gjort klart med Niklas "Knulan" Knutsson som huvudtränare. Mattis Andersson kliver in som assisterande. Ytterligare ett namn ska in i tränarstaben.

*****

Division 6-klubben Hulterstads AIK plussade på truppen med fem spelare under frimånaden. Nu presenterar Haik fem till: Robin Mellborg (Mörbylånga), Dennis Hansson (Hossmo), Sebastian Djerf Jonsson (Färjestadens Goif), Alexander Djerf Jonsson (do) samt Rolando Rodriguez (Bäckebo).

*****

Läckeby har fått in en spelare i slutet av januari. Anton Nyborg ansluter från Lindsdals IF.


Joakim Larssons Gullabo/Gullaboås var kommunbäst i Torsås - igen.

Två förlänger med Lindsdal

Söndag 26 jan 2014, 23:55

Tidigare under söndagen blev det klart att backklippan Carl Sahlen fortsätter ytterligare en säsong i Lindsdal. Mittbacken, som fick stora delar av 2013 förstörd på grund av en fotfraktur, skrev på ett kontrakt som gäller kommande säsong i division 2.

Även Tommy Petersson har bestämt sig för en fortsättning på Fjölebro. Konkurrenten Berga ryckte i 30-åringen som nu har tackat nej till spel på Bergavik.

"Jag känner att jag har spelat in mig bra i gänget i Lindsdal så jag kommer att rita på där i veckan", meddelar Petersson.

*****

Madesjö IF fortsätter sitt segertåg inomhus. I dag tog den regerande mästaren ytterligare ett kliv mot SM-slutspelet i futsal genom att vinna det regionala gruppspelet i Vimmerby. Det regionala slutspelet spelas för övrigt i Nybro sporthall kommande helg (återkommer med motståndarna till Madesjö).

Skövde är värd för SM-slutspelet i mitten av februari.

*****

Andra cupmästare i helgen? Trekantens IF (Intersport cup i Alstermo), Ängö BK (Intersport cup i Rälla) samt Gullabo/Gullaboås (Barometern/Swedbank cup i Torsås).

Det var G/G:s sjätte raka seger i "kommunturneringen".


Vem blir kungar i Torsås?

Lördag 25 jan 2014, 00:59

Turneringarna i Alstermo och Rälla i all ära men den mest prestigefyllda innecupen den här helgen spelas i Torsås sporthall - den så kallade "kommunturneringen".

Gullabo/Gullaboås, Bergkvara, Norra Tång, Söderåkra och Torsås gör upp om titeln som ger bragging rights under hela 2014.

Min vinnare? Jag sätter en liten guldpeng på Torsås.


Målskytten förlänger med IFK Kalmar

Fredag 24 jan 2014, 20:41

Linnea Johansson fortsätter på Gröndal.

IFK Kalmar har fått in en viktig påskrift i och med Linnea Johanssons signatur. Vimmerbytjejen vann IFK:s interna målliga (sju fullträffar) i fjolårets elitetta.

Johansson har kommit in på sjuksköterskeprogrammet i Kalmar vilket är en bidragande orsak till att forwarden inleder sin femte säsong på Gröndal.

IFK Kalmar har nu 15 spelare klara, division 1-föreningen väntar fortfarande på besked från backen Elin Olofsson.

*****

Bloggen har redan redovisat grupperna i Intersport cup i Alstermo. En annan cup med samma namn spelas i Rällahallen på Öland och där gör följande gäng upp om titeln:

Grupp A: Ängö BK 1, IFK Borgholm 2, Rockneby IK, Persnäs AIF.

Grupp B: Högsrums FF, IFK Kåremo, Ängö BK 2, IFK Borgholm 1.


Engdahl tränar Rockneby 2014

Torsdag 23 jan 2014, 22:40

Nope, Runsten/Möckleby var lite för snabba på tangenterna. Böda/Högbys Pelle Nilsson är inte klar för R/M - inte riktigt än i alla fall. R/M har nu tagit bort nyheten om nytillskottet Nilsson från sin hemsida.

*****

Lite nytt från Rockneby. Roberth Engdahl tränar "Byn" 2014 och får assisthjälp av Tom Oskarsson. På pluslistan hittar vi Jesper Engström (Glömminge) och Besfort Brahimi (haft ett uppehåll, var senast i Kalmar Södra).

På utlistan: David Karlsson och Magnus Johansson (båda Ljungbyholm) samt Mirza Begovits och Fredrik Gustavsson (båda Kåremo).

*****

I helgen är det dags för ytterligare en inomhuscup, den här gången spelas Intersport cup i Alstermo.

Grupperna, 1: Alstermo, Fagerhult, Flerohopp, Trekanten, Åseda. 2: BB 2001, Flygsfors/Gadderås, Fågelfors, Nickebo, Orrefors.

*****

Artikelserien "Så rustar de lokala elitlagen" inleddes i torsdagens tidning med division 2-klubbarna Lindsdals IF och IFK Berga. I morgon fredag rullar den vidare med Daniel Bogefors möte med Nybro IF:s chief Patrik Berg och en kommentar signerad Peter Ahlen.

Don't miss!


Böda/Högby-ikon byter klubb - eller?

Onsdag 22 jan 2014, 22:52

Runsten/Möckleby går ut med en skrällvärvning så här sent i januari. Enligt division 4-föreningens hemsida har 27-årige Böda/Högby-ikonen Pelle Nilsson, yngre bror till B/H-tränaren Jonas Nilsson, bestämt sig för att byta upp sig från sexan.

Men - sista ordet lär inte vara sagt i affären. Enligt Jonas Nilsson är det inget som är klart över huvud taget.

"Det stämmer inte. Jag har precis pratat med honom (Pelle) och han har inte skrivit på. Han har tränat med R/M, det är det enda. Det är riktigt dålig stil av dem att lägga ut det här på hemsidan".

Hmmm, fortsättning följer.

*****

Kalmar Södra kan räkna in Benjamin Jakupovic från Kalmar FF:s organisation. Forwarden skrev på förra veckan.


Så här träningsmatchar division 2-lagen

Onsdag 22 jan 2014, 19:47

IFK Berga och Lindsdal möts i den sjunde omgången i division 2 men vi får en liten försmak redan den 22 februari då de träningsmatchar på Gasten. Matchen fungerar som Lindsdals träningspremiär medan Berga börjar en vecka tidigare mot elitfyraklubben Kalmar AIK.

Så här matchar Lindsdal och Berga under försäsongen, Lindsdal:

22 feb: IFK Berga.

1 mars: FK Älmeboda/Linneryd.

8 mars: Vimmerby IF.

15 mars: Asarums IF.

29 mars: FK Karlskrona.

1 april: Nybro IF.

5 april: Sillhövda AIK.

8 april: Kalmar AIK.

Berga:

15 feb: Kalmar AIK.

22 feb: Lindsdal.

8 mars: Jämjö.

14 mars: Nybro IF.

22 mars: FK Karlskrona.

29 mars: Visby.

5 april: Fyris från Uppsala.

Berga planerar ytterligare en match men motstånd är ej klart.


Duo till Lindsdal - keeper till SSG

Måndag 20 jan 2014, 22:29

Lindsdal har fått in en duo under dagen i Kami Eliassi från Kalmar FF:s organisation och Erik Ingemarsson som ansluter från division 3-laget Gullringens Goif. Eliassi är en flink ytterspringare och Ingemarsson kan användas i backlinjen eller centralt på mittfältet.

*****

David Jansson lämnade Lindsdal för Runsten/Möckleby som redan hade Conny Hultenius och Karl-Oskar Karlsson i målvaktsstallet. Nu flyttar Karlsson söderut på Ölands östra sida till SSG.

*****

När skriver rutinerade ytterbacken Mathias Nyren på för Ljungbyholm?


Mönsterås tackar ja till elitfyran

Måndag 20 jan 2014, 21:40

Cirkusen i Smålandsfotbollen går vidare trots att serierna redan är fastställda. Hovmantorps Goif tackade nej till den vakanta platsen i elitfyran - en plats som Mönsterås Goif nu tar hand om.

"Vi fick frågan och har tackat ja, det var en ren bonus. Visst, nivån är lite högre men vi tycker att vi har en trupp som borde räcka till och nu får vi ett par fina matcher mot IFK Oskarshamn, Blomstermåla, Högsby IK och Kalmar AIK", säger Mönsteråstränaren Leif Karlsson.

Fotbollsbloggen var nyss i kontakt med Smålands FF som satt i möte - och lär sitta i möte ytterligare några timmar. I skrivande stund är det inte klart vad som händer i övriga serier. Återkommer med mer info i morgon.


Andersson på väg till Öster

Fredag 17 jan 2014, 17:34

Från Nybro IF via Mariehamn till Öster. Emil Andersson är på väg till Växjö.

Ytterbacken tog klivet från Nybro IF och division 3 till IFK Mariehamn och finska högstaligan inför den förra säsongen. Nu är 23-åringen, enligt uppgift, nära ett kontrakt med Öster i superettan.

"Vi får se vad som händer men jag är ju här i Växjö i alla fall, haha," säger Emil Andersson.

Den förre Nybrospelaren har tränat med Växjölaget i drygt en och en halv vecka.

"Det har känts jättebra sedan första träningen. Det har gått bra och det är trevliga grabbar att ha att göra med i laget."

Öster är i behov av kantförsvarare sedan högerbacken Stefan Karlsson blev klar för Djurgården i början av januari.


Mittbacken Johan Törnström.

Är han Bergas nästa "OAIK-värvning"?

Fredag 17 jan 2014, 16:09

Division 2-nykomlingen IFK Berga har redan plockat Fredrick Roskvist och Mathias Jung från Oskarshamns AIK (mittfältaren var utlånad från Kalmar FF). Nu kan nästa spelare med OAIK som senaste klubbadress hamna på Bergavik.

Johan Törnström, som nyligen gick skilda vägar med Oskarshamn, är på Bergas radar. Mittbacken var en av södra Götalandstvåans bästa spelare förra säsongen.

"Jag tänker träna med Berga i början av nästa vecka men det är inte mer i nuläget", säger Törnström som även har pratat lite löst med elitfyraklubben Kalmar AIK.


Division 6-klubb anställer sportchef

Torsdag 16 jan 2014, 23:08

Flygsfors/Gadderås verkar vara en klubb på tårna. Division 6-föreningen har dragit i gång ett nytt socialt projekt där man har tagit initiativ till att välkomna ungdomar som kommit till asylboenden till träningar med klubben. På lördag är det dags för ytterligare ett litet steg i projektet. Hoppas kunna återkomma i ärendet.

Föreningen har även anställt en sportchef i Arben Sula. Sula kommer, enligt klubbens hemsida, att jobba med representationslagets tävlingsverksamhet, marknadsföring, försäljning av reklam samt agera assisterande tränare till Agim Hasani.


David Elm

David Elm är äldste brodern i den välkända fotbollsfamiljen Elm. Han skriver om livet på insidan och utsidan med Kalmar FF.

webb@barometern.seDet handlar om Kalmar FF

Jonas Hansson vrider och vänder på allt som handlar om Kalmar FF. Sysslar just nu bara med fotboll, bland annat på ett fotbollsgymnasium och även som skribent om fransk fotboll på Fotbollskanalen. Gillar brassar.

jonas.hansson@barometern.seJohan Israelsson

27 år gammal. Spelande tränare i moderklubben Lindsdals IF i division 2. Skrev sommaren 2008 på ett kontrakt med dåvarande Superettanlaget Limhamn Bunkeflo och kombinerade fotboll med studier på Malmö högskola och programmet Sport Management. Arbetar i dag som utvecklingskonsulent på Smålandsidrotten. Gillar Håkan Hellström, Doc Martens, Bob Dylan och tajta jeans. Innehar säsongskort på Guldfågeln Arena och följer brorsans fotbollsliv i Hammarby IF.

johan.israelsson@barometern.seOAIK-bloggen

Säsongen 2013 tar den här spelartrion dig med bakom kulisserna i Oskarshamns AIK:

Emil Dolk: 21-årig mittfältsterrier som förutom Oskarshamns AIK, spelat för moderklubben Rödsle BK. Blivande civilekonom, som lever med känslan av att vara en tia bland femkronor. Inte riktigt lika stor, men dubbelt så värdefull.

Carl Aldebert: 24-årig central mittfältsdynamo i OAIK. Oskarshamnare som för närvarande är bosatt i Kalmar. Utöver OAIK finns mina sympatier hos Änglarna och Liverpool.

Eric Persson: Hårdför mittback som är 21 år ung. Lagkapten i Oskarshamns AIK. Stora intressen i livet är fotboll och ishockey. Jag avgudar Francesco Totti och avskyr Messi!

oaikbloggen@barometern.seRedaktionsbloggen

På Redaktionsbloggen berättar Barometern-OT:s redaktionsledning om tidningens utvecklingsarbete, och om hur vi resonerar i olika publiceringsfrågor. Vi hoppas också att den ska leda till en utökad dialog med er läsare.

redaktionsbloggen@barometern.seHuvudnyheter just nu

Fotbollsbloggen

David Winberg, 36 år, har jobbat som sportreporter/redigerare på Barometern sedan december 2007.
Född och uppvuxen i Ljungarum i Jönköping. Hamnade i Kalmar 2002 via stoppen Växjö, samt amerikanska Little Rock, Orlando och Winston-Salem.
Den här bloggen kommer att handla om fotboll i allmänhet och lokalboll från division 2 till sexan i synnerhet.
Tips?
Nyheter?
Mejla mig!

david.winberg@barometern.se
Telefon: 0480-592 55Arkiv


Senaste blogginläggen

VISA:

Blogg

Arkeologi i Kalmar län

Arkeologerna på Kalmar läns museum bloggar om sitt spännande arbete. Bloggen är ett måste för den historiskt intresserade.

Blogg

Fotbollsfrun

Malin Wollin är Kalmars mest kända fotbollsfru. Detta trots att hon fortfarande är ogift.

Fotbollsfrun

Mest läst just nu på Barometern.se


Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om? Tipsa mig direkt.

Josefine Frej
josefine.frej@barometern.se
Telefon: 0480-592 44


Senaste nytt lokalt

Senaste nytt från TT

Blogg

Siffror: Allsvenskan mår bra

Allsvenskan är en svag sportslig liga, men på andra punkter så uppfyller den många av de förhoppningarna och kraven om en supporter ställer på sitt lag och på sin liga.

Senaste blogginläggen

Kalmar

Följ oss på Facebook och Twitter!

Missa oss inte när vi har något spännande att berätta.

Taggade.se

Taggade - ditt digitala träningsmagasin i sydost

Upplev mer. Stor guide till motionsloppen i hela sydostregionen. Inspirerande reportage. Tävling & träning.
Till Taggade!

Läsarservice

Semesterlista 2014

Ladda ned årets semesterlista.

Län

Här går larmen i länet

Hörde eller såg du räddningstjänsten fara i väg med ilfart? Här kan du se var utryckningsfordonen är på väg.

Nyheter

Skicka in ditt tips och dina bilder

Klicka här för att lämna tips/bild!

logga
Logga
Bilen
Toyota Yaris 1,0 5D Active -12
Ljusgrön 4.200 mil 119.000 kr
Logga
Bilen
Citroën Berlingo 1,9D "SÅLD" -07
Blå 13.700 mil 59.000 kr
Logga
Bilen
Citroën Jumper -04
Vit 11.200 mil 59.000 kr (47.200 ex moms)

Skogsinspektor
Södra Skog söker Skogsinspektor. Placeringsort: Mönsterås
Arrow LÄS MER
PRODUKTIONS/ INKÖPSCHEF
Machinery Scandinavia söker PRODUKTIONS/INKÖPSCHEF. Placeringsort: Rosenfors.
Arrow LÄS MER
Utvecklingsingenjörer
IV PRODUKT söker Utvecklingsingenjörer
Arrow LÄS MER
Redovisningsekonom
Intermail AB söker Redovisningsekonom.
Arrow LÄS MER
Marknadskommunikatör
Holtab söker Marknadskommunikatör.
Arrow LÄS MER
Teletekniker/Elektriker
Elbolaget söker Teletekniker/Elektriker.
Arrow LÄS MER
Integrationshandläggare
Länsstyrelsen i Kalmar söker Integrationshandläggare.
Arrow LÄS MER
Utvecklings- & Kvalitetschef
Riflex Film AB söker Utvecklings- & Kvalitetschef.
Arrow LÄS MER
Inköpare
Södra söker Inköpare. Placeringsort: Mörrum.
Arrow LÄS MER
Förbundschef/Räddningschef
Räddningstjänsten i Västra Blekinge söker Förbundschef/Räddningschef.
Arrow LÄS MER
Bredbandskoordinator
Bredbandskoordinator
Arrow LÄS MER

arrow SE ALLA JOBB (51 ST.)
Arrow ANNONSERA