Annons
Näringsliv

Var med och nominera företag till vårt nya Affärslivspris

Kalmar län har många spännande tillväxtföretag som satsar lokalt och bidrar till regionens utveckling. Det vill Barometern uppmärksamma genom att instifta ett nytt pris på Guldfesten 2020. Och du som läsare kan vara med och påverka utgången.
Kalmar län • Publicerad 16 januari 2020
Barometern instiftar ett nytt företagspris på Guldfesten som heter Barometerns Affärslivspris. Från vänster: Elis Nazmieva Eriksson, marknadschef, Jörgen Ström, näringslivsredaktör och Anders Enström, chefredaktör.
Barometern instiftar ett nytt företagspris på Guldfesten som heter Barometerns Affärslivspris. Från vänster: Elis Nazmieva Eriksson, marknadschef, Jörgen Ström, näringslivsredaktör och Anders Enström, chefredaktör.Foto: Mats Holmertz

14 mars jubilerar Guldfesten i Kalmar. Näringslivsgalan fyller 20 år och det kommer att bli ett storslaget jubileum i Kalmar sportcenter där galan i år genomförs.

Konferenciererna Martina Sundén och Magnus Kviske kommer att lotsa oss igenom en kväll där totalt tolv priser ska delas ut. Två av dem är nya – dels Årets Hållbarhetspris som Handelsbanken delar ut men också Barometerns Affärslivspris som vill uppmuntra starka tillväxtföretag i regionen.

Annons

– Barometern har på olika sätt utvecklat sin näringslivsbevakning senaste tiden. Förutom alla nyheter på sajten, i bilagan och på våra nischade sidor i huvudtidningen har vi har arrangerat aktieskolor och startat Näringslivskvällar. Nu vill vi ytterligare lyfta fram regionens näringsliv genom det här priset, säger Barometerns marknadschef Elis Nazmieva Eriksson.

Barometerns läsare får nu chansen att vara med och påverka. Under de närmaste veckorna kan man nominera tänkbara vinnare. Man kan rösta på nominera.barometern.se.

– Vi vill med detta pris ge våra läsare chansen att vara med och påverka. Det gör också att priset blir mer prestigefyllt att vinna då alla kan känna sig delaktiga i processen från start och läsarna har varit med och tyckt till. På detta sätt kommer vi också bort från misstankar om att vi bara väljer egna favoriter. Samtidigt kan det här också leda till att doldisar som annars verkar i det tysta får en större chans, säger Elis Nazmieva Eriksson.

Efter att nomineringsprocessen är klar ska en jury på fem personer välja ut tre huvudkandidater som bjuds in till Guldfesten. Vinnaren kommer att avslöjas först under festkvällen. Juryn består, förutom Jörgen Ström, också av börsanalytikern Ulf Petersson från Dagens Industri, Electra Gruppens vd Anneli Sjöstedt, Brigbys vd Hanne Deverén samt småbolagsinvesteraren Lena Ovesson.

Vilken typ av företag vill ni hitta?

– Vi vill hitta lokalt ägda företag som vi tycker bidrar till att lyfta samhällsnyttan i regionen. Välfärden byggs genom ett starkt och expansivt näringsliv och vår region är beroende av innovatörer och företag som växer och anställer lokalt, säger Jörgen Ström.

För att bli aktuell för Barometerns Affärslivspris ska företaget ha följande kriterier:

• Ett lokalt ägt bolag, som mest sex år gammalt, och som har levererat en ökad omsättning under minst tre år i rad och har sunda finanser.

• Bolaget ska omsätta minst fem miljoner kronor.

• Bolaget ska i huvudsak ha gjort tillväxten organiskt.

Annons

• Bolaget anställer lokalt och bidrar till samhällsnyttan i regionen.

Fakta

Priser på Guldfesten 2020

Barometerns Affärslivspris (Barometern) Nytt

Årets Hållbarhetspris (Handelsbanken) Nytt

Årets Företagare (Företagarna och Länsförsäkringar Kalmar län)

Kalmar Science Park Award (Kalmar Science Park)

Swedbanks Näringslivspris (Swedbank)

Årets butik i Kalmar City (Kalmar City)

Årets Mötesplats (Tengbom)

Årets Universitetspartner (Linnéuniversitetet)

Årets UF-företag i Kalmar kommun (Ung Företagsamhet)

Gyllene Steget (Barometern)

Årets Ledstjärna (Kalmar Företagsgrupp)

Kalmar Energis Omtankepris (Kalmar Energi)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons