Annons

Tom Alandh bjuder på exklusiv filmvisning på Öland

Lördagen den 9 februari kommer dokumentärfilmaren Tom Alandh och filmklipparen Heleen Rebel till Alvargården på södra Öland för en föreläsning och filmvisning.
FILM • Publicerad 17 januari 2019
Tom Alandh och filmklipparen Heleen Rebel ska förhandsvisa deras nya film om Leif Silbersky.
Tom Alandh och filmklipparen Heleen Rebel ska förhandsvisa deras nya film om Leif Silbersky.Foto: Pressbild

Tom Alandh har riktat kameran mot otaliga kända och okända människor genom åren. Han har gjort filmer om Monika Zetterlund, Olof Palme, Cornelis Vreeswijk och Anna Lind. Men många av hans filmer handlar om den vanliga människan i olika livssituationer.

Nu kommer han till Alvargården tillsammans med filmklipparen Heleen Rebel med deras senaste produktion, Silbersky, en serie i tre avsnitt om advokaten Leif Silbersky.

Annons

De ska visa den första delen i serien med underrubriken En terrier med en bulldoggs bett, som premiärvisas i SVT veckan efter deras besök på Öland.

De visar också delar av det andra avsnittet med titeln Inte ens om en advokat finns en sanning.

På plats på Alvargården kommer Tom Alandh och Heleen Rebel även att berätta om inspelningen och varför de gjorde serien.

Det sista avsnittet i serien heter När jag fyller 90 ska jag gå ner till heltid .

Tom Alandh och Heleen Rebel var på Alvargården senast i somras och förhandsvisade filmen om pianisten och kompositören Jan Johansson.

Tom Alandh har belönats med Kristallens hederspris och Stora Journalistpriset. Hans filmer har vunnit Prix Europa, Prix Futura och Prix Egalia.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons