Annons

Klart: Stå upp-kvällar under bar i himmel i Kalmar

Nöjesrestaurangen Park Hermina i Kalmar satsar på stå upp-humor i sommar. Fyra söndagar i juli gästas restaurangen av fyra välkända komiker. Och namn som Robert Gustafsson och Mikael Tornving kan dyka upp också.
Kalmar • Publicerad 22 mars 2019
Foto: Mats Holmertz
bild 1/4
Johanna Nordström
Ann Westin
Carl Stanley
Kristoffer Appelquist
Johanna Nordström
Ann Westin

Nöjesrestaurangen Park Hermina i stadsparken ägs av Anders Hansson Skaret, Robert Gustafsson och Vicky von der Lancken. I juli månad satsar ägarna på fyra stå upp-kvällar. De bokade komikerna är Carl Stanley, Johanna Nordström, Ann Westin och Kristoffer Appelquist. Dessutom utlovas besök av bland andra Robert Gustafsson och Mikael Tornving.

Bara en bit bort, på Krusenstiernska teatern, som drivs av Vicky von der Lancken och Robert Gustafsson spelas nämligen farsen Trassel i sommar, där Gustafsson själv spelar tillsammans med bland andra Mikael Tornving och Sussie Eriksson samt de lokala namnen Martina Sundén och Magnus Kviske. Trassel har premiär den 27 juni.

Annons

Komikern Ann Westin, har synts till många gånger i länet de senaste åren. 2016 spelade hon i sommarfarsen Hönor och svärmeri, som sattes upp i Borgholms stadsmuseums trädgård. Westin utbildade sig i stå upp-komik som 40-åring och har nu varit verksam som komiker i drygt 20 år. Hon har tre gånger utsetts till Årets kvinnliga komiker.

Carl Stanley slog igenom som komiker för några år sedan, som 20-åring. Han har utsetts till Årets nykomling på Svenska Standupgalan och är den yngsta panelmedlemmen hittills i TV4:s Parlamentet.

Johanna Nordström har blivit en välkänd humorpersonlighet via kanaler som Youtube, Instagram och den politiska podcasten 800k. 2018 var hon nominerad i fyra kategorier på Guldtuben.

Kristoffer Appelquist har synts mycket i rutan de senaste åren, bland annat i SVT:s På spåret och TV4:s Parlamentet. Appelquist utsågs till Årets nykomling på Svenska Standupgalan 2006. 2012 utsågs han till Årets manliga komiker.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons