Kultur

Klart: Stå upp-kvällar under bar i himmel i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Mats Holmertz

Nöjesrestaurangen Park Hermina i Kalmar satsar på stå upp-humor i sommar. Fyra söndagar i juli gästas restaurangen av fyra välkända komiker. Och namn som Robert Gustafsson och Mikael Tornving kan dyka upp också.

Nöjesrestaurangen Park Hermina i stadsparken ägs av Anders Hansson Skaret, Robert Gustafsson och Vicky von der Lancken. I juli månad satsar ägarna på fyra stå upp-kvällar. De bokade komikerna är Carl Stanley, Johanna Nordström, Ann Westin och Kristoffer Appelquist. Dessutom utlovas besök av bland andra Robert Gustafsson och Mikael Tornving.

Fakta

Stå upp-kvällarna

7/7: Carl Stanley

14/7: Ann Westin

21/7: Johanna Nordström

8/7: Kristoffer Appelquist

Visa mer...

Bara en bit bort, på Krusenstiernska teatern, som drivs av Vicky von der Lancken och Robert Gustafsson spelas nämligen farsen Trassel i sommar, där Gustafsson själv spelar tillsammans med bland andra Mikael Tornving och Sussie Eriksson samt de lokala namnen Martina Sundén och Magnus Kviske. Trassel har premiär den 27 juni.

Komikern Ann Westin, har synts till många gånger i länet de senaste åren. 2016 spelade hon i sommarfarsen Hönor och svärmeri, som sattes upp i Borgholms stadsmuseums trädgård. Westin utbildade sig i stå upp-komik som 40-åring och har nu varit verksam som komiker i drygt 20 år. Hon har tre gånger utsetts till Årets kvinnliga komiker.

Carl Stanley slog igenom som komiker för några år sedan, som 20-åring. Han har utsetts till Årets nykomling på Svenska Standupgalan och är den yngsta panelmedlemmen hittills i TV4:s Parlamentet.

Johanna Nordström har blivit en välkänd humorpersonlighet via kanaler som Youtube, Instagram och den politiska podcasten 800k. 2018 var hon nominerad i fyra kategorier på Guldtuben.

Kristoffer Appelquist har synts mycket i rutan de senaste åren, bland annat i SVT:s På spåret och TV4:s Parlamentet. Appelquist utsågs till Årets nykomling på Svenska Standupgalan 2006. 2012 utsågs han till Årets manliga komiker.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.