Annons

Ryskt balettkompani kommer med älskad julföreställning

Russian Grand Ballet kommer med balettklassikern Nötknäpparen, som handlar om en magisk julnatt, till Kalmarsalen den 11 januari.
Kalmar • Publicerad 9 januari 2019
Russian Grand Ballet kommer till Kalmarsalen.
Russian Grand Ballet kommer till Kalmarsalen.Foto: Pressbild

I baletten Nöknäpparen, med koreografi av Marius Petipas och Pjotr Tjajkovskijs välkända musik, får vi följa Marie som får en vacker nötknäppare i julklapp. Plötsligt får nötknäpparen och de andra leksakerna liv och hela rummet invaderas av en mus-armé. Nötknäpparen förvandlas till en prins som tar med sig Marie till ett förtrollande sagoland.

Balettföreställningen har numera över 100 år på nacken. Den uruppfördes på Mariinskijteatern i Sankt Petersburg den 18 december 1892.

Russian Grand Ballet bildades 2005 och är idag ett kompani med mer än 50 dansare. Kompaniet turnerar årligen med två av de största balettklassikerna - Svansjön och Nötknäpparen.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons