Annons

Rennie Mirro leder Grammisgalan

Nu är det klart vilka som ska leda årets upplaga av Grammisgalan, där flera musiker från länet kan vinna pris.
Musikalartisten Rennie Mirro och komikern Daniel Hallberg får det ärofyllda uppdraget.
Stockholm • Publicerad 16 januari 2019
Rennie Mirro.
Rennie Mirro.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

"Det är en ära att få leda Grammis och att få dela kvällen med resten av människorna i vårt fantastiska Musiksverige”, säger Mirro i ett pressmeddelande.

Grammisgalan arrangeras den 7 februari på Annexet i Stockholm. Robyn är den stora favoriten med fem nomineringar – däribland tunga årets artist, årets låt och årets album.

Annons

Flera Grammisar kan hamna i länet.

Nybrobandet Avantgardet är nominerade i kategorin Årets rock för skivan Alla känner apan, som dessutom är nominerad i producentkategorin.

Två dansband med lokal koppling är nominerade i kategorin årets dansband. Sannex där Nybrobon Patrich Rundström spelar piano, samt Blender där Kalmarbon Johannes Winroth sitter vid pianot.

Därtill är Kalmarbördiga Johan Hedin nominerad i kategorin årets folkmusik för sin och Esbjörn Hazelius skiva Jorland.

Indirekt nominerad är Oskarshamnsbördiga Richard Smitt. Svensknorska dj-duon Tungevaag & Raaban är nominerade i kategorin årets elektro/dans för flera låtar. Bland annat låten All for love med sång av Richard Smitt.

Galan direktsänds via TV4 Play och bland artisterna som ska uppträda live på galan finns Molly Sandén och Albin Lee Meldau.

TT/Bar-OT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons