Annons

Ragnarök firade återutgivning i Stockholm

Den 21 och 22 mars gav Kalmarbandet Ragnarök två konserter i Stockholm i samband med återutgivningen av första albumet från 1976.
Det är femte gången skivan ges ut på nytt.
Publicerad 25 mars 2019
Ragnarök på Pygméteatern i Stockholm. Peter Bryngelsson, Staffan Strindberg, Mikael Svanevik, Peder Nabo och Henrik Strindberg.
Ragnarök på Pygméteatern i Stockholm. Peter Bryngelsson, Staffan Strindberg, Mikael Svanevik, Peder Nabo och Henrik Strindberg.Foto: Pressbild

Konserterna ägde rum på Pygméteatern i Stockholm och båda var utsålda.

Ragnarök spelade med samma sättning som spelade 1974 - Peter Bryngelsson, Staffan Strindberg, Mikael Svanevik, Peder Nabo och Henrik Strindberg. Bandet framförde alla spåren från den självbetitlade debutskivan som har släppts på vinyl i en begränsad upplaga.

Annons

– Upplagan är enligt skivbolaget snart slut. Hundra exemplar gick direkt till USA, berättar Peder Nabo.

I en konsertrecension av Dan Backman på Svenska Dagbladet står det bland annat: ”Rockmusiker vill rocka. Så är det bara. När rockmusiker kommer upp på en scen, framför en entusiastisk publik, är det svårt att inte gasa på. Även för lugna och fina gamla proggare, som musikerna i Ragnarök. Genomdraget av hela det ljuvliga och påtagligt luftiga och försiktiga debutalbumet från 1976 erbjuder förstås få tillfällen till bredbent utlevelse. Men i de längre och mer jammiga Dagarnas skum och Promenader blir det ett rejält drag.”

Ragnarök bildades 1972 i Kalmar och spelar numera sporadiskt.

– Vi jagar inte spelningar men det är roligt när det blir av, säger Peter Bryngelsson.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons