Kultur

Pårydssonen Freddie Svensson är klar för Hela kändis-Sverige bakar

TV Artikeln publicerades
Freddie Svensson ska sätta sina bakkunskaper på prov i Hela kändis-Sverige bakar.
Foto: Mats Holmertz
Freddie Svensson ska sätta sina bakkunskaper på prov i Hela kändis-Sverige bakar.

Efter Let's dance – nu är tv-profilen och Pårydssonen Freddie Svensson klar för ännu ett tävlingsprogram i TV4. Nu ska han visa vad han går för när det gäller bakning och motståndarna är bland andra Mikaela Laurén, Patrick Ekwall och Ann Wilson.

Den 14 maj har TV4:s underhållningsprogram Hela kändis-Sverige bakar premiär. Och nu är det klart vilka kändisar som deltar.

TV4 har börjat sända reklamen som visar vilka åtta kändisar som är med i år och Freddie Svensson får tävla mot Let's Dance-profilen Ann Wilson, skådespelaren Ellen Bergström, artisten Niclas Wahlgren, boxaren Mikaela Laurén, programledaren Ola Selmén, journalisten Patrick Ekwall och bandylegendaren Per Fosshaug.

De folkkära profilerna kommer i fem veckor tävla i olika teman och kommer bland annat få göra upp i vem som gör godast tårtor, citronpajer och donuts.

– Det känns superroligt. Jag blev jätteglad när de hörde av sig, säger Freddie Svensson.

Hur är det med dina bakkunskaper?

– Jag tycker det är jättekul att baka och jag hade en period då jag gjorde det en del. Men jag skulle säga att jag har ytterst liten erfarenhet av bakning. Jag är bra på att göra kladdkakor och dumlekakor, det är på den nivån, långt ifrån mästartårtor. Det blir spännande att testa. Och svårt.

Vilket är ditt favoritbakverk

– Dumlekakor är favoriter, säger Freddie Svensson.

De gör upp i årets upplaga av Hela kändis-Sverige bakar.
De gör upp i årets upplaga av Hela kändis-Sverige bakar.

Programledare för vårens Hela kändis-Sverige bakar är återigen Tina Nordström och Johan Östling. Duon tog över efter Tilde de Paula Eby som tidigare ledde programmet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.