Annons

Öland Roots fyller på med artister

Den öländska reggaefestivalen har gjort sitt andra artistsläpp. De fyra bokade artisterna innebär att det blir reggae från Jungfruöarna, Kap Verde, Malmö och Stockholm.
Stora Frö • Publicerad 28 januari 2019
Dezarie.
Dezarie.Foto: Pressbild

Öland Roots första artistsläpp innehöll svenska Etzia, brittiska Hollie Cook samt Koffee och Marcia Griffiths från Jamaica.

Nu läggs fler artister till på listan. Dezarie kommer från Jungfruöarna i Västindien till Öland med sin roots reggae och sitt band. Roots reggae blir det också med Mo’Kalamity som kommer från Kap Verde i Afrika.

Annons

Från Malmö till Öland kommer musikern och producenten Ayla Shatz. Hon har jobbat med bland andra Cleo, Promoe och Femtastic. I vår släpps hennes nya skiva Klarspråk. Den självbetitlade debutskivan kom 2014. Ayla Shatz hämtar inspiration från bland annat hiphop, filmmusik, dub, reggae och latin.

Lili & The Ugly Souls.
Lili & The Ugly Souls.Foto: Pressbild

Den fjärde och sista delen av Öland Roots senaste artistsläpp är Lili & The Ugly Souls från Stockholm. 2017 vann de musiktävlingen Livekarusellen i Stockholm med motiveringen Rå reggae på svenska. De har sin grund i roots reggae med influenser från jazz, pop, rap och dancehall.

Öland Roots äger rum 10-13 juli i Sandbergen, Stora Frö.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons