Annons

Nya festivalen på Öland efterlyser körer och sångsugna människor

I juni är det premiär för Öland Mat- och Musikfestival i Borgholm. Nu efterlyser festivalgeneralen Pelle Aldestam både körer och allmänt sångsugna människor till invigningen.
Körerna kommer att ledas av Caroline af Ugglas.
Borgholm • Publicerad 24 maj 2019
Caroline af Ugglas kommer till Öland i sommar.
Caroline af Ugglas kommer till Öland i sommar.Foto: Maja Suslin/TT

Pelle Aldestam vill, tillsammans med artisten och körledaren Caroline af Ugglas, skapa en tradition för den nya mat- och musikfestivalen - nämligen att den ska sjungas in varje år av rekordmånga körer.

– Vi bjuder in från hela Sverige till att vara med på denna blivande tradition. Med så många körer som möjligt, plus alla andra sångsugna som vill vara med, tar vi ton torsdagen den 27 juni klockan 12 på Stortorget i Borgholm, säger Pelle Aldestam.

Annons

Artisten Caroline af Ugglas är ledare för jättekören Kör för alla! och kommer att leda körerna på invigningen.

– Alla kan lära sig sjunga, även om man tror att man sjunger fult eller falskt. Jag ser jättemycket fram emot det här och hoppas att så många som möjligt tar chansen att sjunga in sommaren tillsammans. Det kommer bli en otroligt häftig stämning på torget, säger Caroline af Ugglas.

– På andra ställen sjunger man ju in våren, men här på Öland är det en annan årstid som är allra mest speciell så varför inte sjunga in sommaren?Jag räknar med att vi kommer slå världsrekord!, säger Pelle Aldestam.

Öland Mat- och Musikfestival äger rum den 27-29 juni.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons