Kultur

Klart: Nöjesduon producerar 175 shower på Böda Sand i sommar

Kalmar/Öland Artikeln publicerades
Anna Barkevall på Böda Sand ska samarbeta med Martin Rydell och Anna Rydell i sommar.
Foto: Mats Holmertz
Anna Barkevall på Böda Sand ska samarbeta med Martin Rydell och Anna Rydell i sommar.

Kalmars nöjesprofiler Anna och Martin Rydell ska producera 175 shower på Böda Sand i sommar. Det blir allt från ny barnteater till show och standup.

På måndagen bjöd nöjesduon Anna och Martin Rydell tillsammans med Anna Barkevall, verksamhetsledare på Böda Sand, in till pressträff på Kalmar teater. I sju veckor från och med den 24 juni, ska Anna och Martin Rydell producera teater, humorshower och standup på Böda Sand.

– Det här har varit på gång i några år och vi är så glada för att det blir av i sommar. Vi kommer att anställa fler artister för den här satsningen, säger Martin Rydell som driver Rydellarna Kultur & Nöje tillsammans med Anna Rydell.

– Jag har alltid tittat på Rydellarna och de har gästat oss bland annat med deras show om Duran & Mollan. För den här satsningen har jag tittat även på professionella aktörer nationellt. Men valet föll till slut ändå på Anna och Martin Rydell för att de är professionella, de sticker ut bland nöjesaktörer i landet och de är en lokal aktör som man känner för i hjärtat, säger Anna Barkevall.

Artisten Ida Seve är klar för sommaren på Böda och ett liveband som består av Niklas Brevestedt, Mikael Petersson, Josef Appelqvist och Emil Appelqvist. Det kommer att hållas en audition på Kalmar teater om en månad, där söker Anna Rydell och Martin Rydell bland annat skådespelare till barnteatern.

– Vi vill gärna ge yngre lokala talanger en chans, vi tycker om det närproducerade, säger Anna Rydell.

Repetitionerna startar två veckor innan midsommar.

– De vi anställer måste vara professionella, de behöver kunna repetera in så många shower på kort tid, säger Anna Rydell.

Det kommer att bjudas på 25 akter per vecka. Bland annat ska Anna och Martin Rydell producera en ny barnteater, där campingens maskot Bödde ska vara en av karaktärerna.

– Bödde ska få två nya kompisar och den kreativa processen med att skriva manus, två nya låtar och att skapa karaktärer börjar nu, säger Anna Rydell.

– Vi vill lyfta fram Öland som plats i den här teatern, havet, vinden, miljön och historia om Öland. Eventuellt kommer historien om skeppet Mars Makalös, som gick under vid Ölands norra udde, att finnas med i den här teatern, säger Anna Barkevall.

Föreställningarna kommer att ges på stora scenen på campingen och i restaurangen Centro. Anna och Martin Rydell kommer att medverka i de stora huvudshowerna och de kommer att anställa en stand-up-artist.

– Vi har sommarstuga i Byrum tillsammans med Martins bröder och vi älskar norra Öland så det ska bli kul att få vara där i sommar, säger Anna Rydell.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.