Annons

Mélodie Zhao spelar med Camerata Nordica

Nu kommer Kalmar läns kammarorkester Camerata Nordica till Kalmar och Oskarshamn med sin Beethoven- och Chopinkonsert. Med sig har orkestern den schweizisk/kinesiska pianisten Mélodie Zhao.
Kalmar/Oskarshamn • Publicerad 10 februari 2019
Mélodie Zhao
Mélodie ZhaoFoto: Pressbild

Den schweizisk/kinesiska pianisten Mélodie Zhao, som numera framträder över hela världen, inledde sin karriär vid 13 års ålder med att spela in samtliga Chopins etyder. Hennes skivkatalog omfattar också Beethovens samlade sonater.

Mélodie Zhao anser att vi behöver förändra attityden till klassisk musik för att nå en ny och yngre publik.

Annons

– Klassisk musik ger så mycket styrka och glädje i mitt och många andras liv. Jag vill dela denna passion för musiken. Min livsuppgift är att låta klassisk musik sväva fritt utan begränsningar och förutfattade meningar och att förmedla musikens inneboende energi till publiken, säger hon.

På programmet står en pianokonsert av Chopin i kammarorkesterversion och det arrangemang som Mahler har gjort av Beethovens Den seriösa. Ledare för den här konserten är den skotska violinisten Colin Scobie som är primarie i Maxwellkvartetten och vinnare 2017 av Trondheims klassiska musiktävling. Programmet innehåller även verk av Turina.

Camerata Nordica framförde konserten på Folk & Kultur-konferensen i Eskilstuna den 8 februari, därefter följer kulturskolans aula i Vimmerby den 10 februari, Kalmar slott den 11 februari och Oskarshamns kyrka den 12 februari.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons