Kultur

Linda Lindorff: "Inte varit med om det här"

Kultur Artikeln publicerades

Årets tv-bönder har valt sina partners efter mycket om och men. Ölandsbonden Simon Ohlsson överraskade med ett tidigt val och även för Per Solberg från Vena var valet självklart.

Simon Ohlsson och Frida Eriksson.
Foto: TV4
Simon Ohlsson och Frida Eriksson.

Det blev ett känslosamt avsnitt av Bonde söker fru när de fyra deltagarna gjorde sina slutval. Susanna Karlsson har länge kastats mellan sina känslor för Jim Wahlström och Hannes Haraldsson.

– Jag har faktiskt inte varit med om det här tidigare, att båda har lyckats fånga ditt hjärta på det här viset, säger programledaren Linda Lindorff i programmet.

Men när valet var gjort kände Susanna Karlsson ändå att hon hade hittat rätt.

– Den här kärleken som har börjat växa inom mig för Hannes känns så himla härlig och stabil och ganska självklar faktiskt, säger hon.

Ölandsbonden Simon Ohlsson gjorde sitt val tidigt – Amanda Olsson Rhodin dumpades under slutdejten eftersom att han redan fått väldigt starka känslor för Frida Eriksson.

– Jag tror att bonden har hittat sin fru, säger han i programmet och förklarar sedan sina känslor:

– Det känns som att vi är menade för varandra. Jag har inte känt så här förut. Att ha blivit så här kär som jag har blivit, det trodde jag absolut inte, säger Simon Ohlsson i programmet.

Frida Erisson berättade i programmet om sina planer på att flytta till Öland.

För hönsbonden Erik Nilsson blev det Alicia Holmgren. Han har tidigare fått kritik från sina dejter för att ha visat för lite känslor, men i programmet berättar han att han nu tänker släppa kontrollen helt.

– Det har varit som en torktumlare, 50 procent roligt, 25 procent skitjobbigt och 25 procent total förvirring, säger han.

Per Solberg från Vena i Hultsfreds kommun, hade fångat båda sina dejters kärlek och tyckte att det var svårt att lägga fram sitt beslut – men det var Sofie Öhman som fångat hans hjärta.

Per Solber och Sofie Öhman.
Foto: TV4
Per Solber och Sofie Öhman.

– Jag har aldrig känt så här för någon, verkligen. Det bultar och bränner, säger Per i programmet, och därefter svarar Sofie Öhman att hon känner likadant.

I nästa veckas avsnitt åker bönderna på resor med sina dejter – men allting verkar inte gå som planerat för Simon Ohlsson.

En förhandsvisning visar hur mjölkbonden sitter helt ensam på ett hotellrum och ser bekymrad ut, i ett annat klipp ringer han till någon – men samtalet går direkt till telefonsvararen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.