Kultur

Lasse Stefanz bjuder på sin 50-åriga historia

Kultur Artikeln publicerades

På lördag, den 16 februari, kommer dansbandet Lasse Stefanz till Kalmarsalen med sin succéföreställning De första ljuva åren. Och i maj kör de föreställningen i Oskarshamn.

Lasse Stefanz på Larmtorget i Kalmar 2013.
Foto: Sara Kollberg
Lasse Stefanz på Larmtorget i Kalmar 2013.

Först blir det Kalmarsalen för Lasse Stefanz, den 16 februari, och den 10 maj blir det Forum i Oskarshamn. Det populära dansbandet med sångaren Olle Jönsson i spetsen kommer med sin konserthusturné De första ljuva åren där alla kända låtar blandas med berättelser från bandets nu över 50-åriga historia.

Det blir både berättelser och filmklipp från repetitionerna som barn i hönshuset hemma i Gärds Köpinge, via vindlande landsvägar till första tv-jobbet på 80-talet till framgångar såväl publikt som medialt.

Kvällen leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som gjort både biografi och flera tv-program om bandet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.