Annons

Klart: In Flames presenterar de tre första banden till Borgholm brinner

In Flames-initiativet Borgholm brinner är tillbaka i slottsruinen i sommar. Nu presenteras de första akterna.
MUSIK • Publicerad 22 januari 2019
Of Mice & Men är klara för sommarens upplaga av Borgholm brinner.
Of Mice & Men är klara för sommarens upplaga av Borgholm brinner.

Metalbandet In Flames egen festival Borgholm Brinner är tillbaka i sommar. Den 2–3 augusti blir det comeback för tvådagarsfestivalen på Öland som ägde rum för första gången förra året. Utöver In Flames själva som avslutar festivalen båda dagarna är nu banden At The Gates, Opeth och Of Mice & Men klara för festivalen.

At The Gates tar en tur över till östkusten i sommar.
At The Gates tar en tur över till östkusten i sommar.

Göteborgsbandet At The Gates, som bildades 1990, har varit ett av de mest tongivande banden inom svensk death metal. Tillsammans med band som In Flames och Dark Tranquility var de med att utveckla det så kallade Göteborgssoundet. Ifjol släpptes bandets sjätte studioalbum To drink from the night itself. Nu står det klart att göteborgarna i At The Gates gästar ruinen i sommar.

Opeth har som första metalband avgrundsvrålat i ett slutsålt Royal Albert Hall.
Opeth har som första metalband avgrundsvrålat i ett slutsålt Royal Albert Hall.Foto: Claudio Bresciani/TT
Annons

De får sällskap av det progressiva death metal-bandet Opeth. Bandet med frontmannen Mikael Åkerfeldt bildades 1989 och på meritlistan står bland annat att de som första metalband avgrundsvrålat i ett slutsålt Royal Albert Hall. Tillsammans med In Flames är det gränsöverskridande Stockholmsbandet i dag Sverige största hårdrocks­exporter.

Ända från Kalifornien till Öland reser Orange County-bandet Of Mice & Men. De är kända för låtar som Second and sebring, Would you still be there och When you can’t sleep at night.

In Flames bildades 1990 och släppte sitt senaste album Battles 2016. De är aktuella med nya albumet the Mask som släpps den 1 mars. Bandet har Grammisbelönats ett flertal gånger och tilldelades regeringens musikexportpris 2006.

Anders Friden, sångare i In Flames.
Anders Friden, sångare i In Flames.Foto: Thomas Frey

"Första året med Borgholm Brinner var en overkligt fin upplevelse i vår karriär. Det har alltid varit en dröm att göra något i den kalibern och det blev ännu mer magiskt och mer speciellt än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Att vi hade den första festivalen på Borgholms Slottsruin var oerhört spännande och lärde oss mycket om vad vi kan göra för att göra nästa års upplevelse ännu bättre för våra fans, skriver In Flames sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande.

Biljetterna till festivalen är släppta.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons