Kultur

Janice klar för kväll om psykisk ohälsa i Blomstermåla

Blomstermåla Artikeln publicerades

Nu är alla fyra artister klara för kvällen om psykisk ohälsa som arrangeras i Blomstermåla i höst.

Sedan tidigare är det klart att Ingegerd Wessel och Marlene Oak uppträder. Nu ansluter även Janice och Viktor Olsson.

Janice kommer till Blomstermåla.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Janice kommer till Blomstermåla.

Den 14 september arrangeras en kväll på Blomstermåla Folkets för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Organisationen Suicide Zero kommer att ha representanter på plats och kvällens överskott går till organisationen.

Fyra artister är bokade för att uppträda under kvällen. Sedan tidigare är Ingegerd Wessel, från Mönsterås, och Marlene Oak, från Stockholm, klara. Nu meddelar arrangörerna att även souliga popstjärnan Janice och singer/songwritern Viktor Olsson är klara.

Janice blev i år ambassadör för Suicide Zero. Hennes pappa tog sitt liv 2011 och Janice har gjort en kortfilm om sin pappa, den heter Ode to Andrew.

Arrangören Fredrik Kling gläds av bokningen.

– Att Janice kan komma är stort, det känns hur bra som helst. Nu har vi fyra fantastiska artister som passar den här kvällen.

2017 nominerades Janice till en Grammis i kategorin årets nykomling, 2018 släppte hon debutskivan Falling. I år uppträdde hon på Grammisgalan tillsammans med Sabina Ddumba och Molly Hammar.

Viktor Olsson släppte förra året sin andra skiva och han har hyllats av flera kritiker. Nöjets recensent Christian Gustafsson gav skivan en fyra och skrev bland annat: ”Viktor Olsson har en sällsynt nerv, en melodisk skicklighet, en egensinnigt soulig röst, en originell textförfattarförmåga och kort sagt en talang som man sällan springer på.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.