Annons
Växjö

Hus Vita klarade sig – är inte fulast

Linnéuniversitetets Hus Vita i Kalmar var en av de byggnaderna som var nominerade till tävlingen Kasper Kalkon-priset som utser Sveriges fulaste nybyggnad. Nu är omröstingen klar och Kalmar kan andas ut. Det blev ingen första plats.
Växjö • Publicerad 19 mars 2019

Det ökända Kasper Kalkon-priset delas ut varje år av Arkitektupproret som en motpol till branschpriset Sveriges Arkitekters pris. Priset baseras på en omröstning på Facebook.

Annons

I år var en av de 15 nominerade nya byggnaderna från Kalmar. Men det blev ingen första placering för Hus Vita, som slutade på plats nummer 13.

Studentbostadshuset Docenten utmed Teleborgsvägen i Växjö.
Studentbostadshuset Docenten utmed Teleborgsvägen i Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

Förutom en Hus Vita fanns även två byggnader från Växjö representerade. Docenten på Teleborg var närmast och hamnade på en fjärdeplats medan Iconhuset i Arenastaden hamnade på en niondeplats.

Vinnare av priset blev Kvarteret Sofia från Malmö som fick 1 271 av de 6 020 rösterna.

Läs mer om Kasper Kalkon-priset här:

Erik EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons