Kultur

Hon blir ny konferencier för Musik på Larmtorget

Kultur Artikeln publicerades

Sommarevenemanget Musik på Larmtorget har länge varit synonymt med Kalmarprofilen Lennart Palm, som dess sjungande konferencier.

Men i år lämnar han över till en annan artist, Elin Namnieks från Oskarshamn.

Elin Namnieks.
Foto: Pressbild
Elin Namnieks.

Musik på Larmtorget har sedan början av 1990-talet varit ett populärt sommarevenemang i Kalmar. Upplägget med gratiskonserter på tisdagar och torsdagar startar i år den 2 juli och avslutas den 6 augusti. Först ut av årets artister är Shirley Clamp.

Efter 13 år lämnar Lennart Palm rollen som konferencier för evenemanget.

– Jag är jättenöjd med de här åren som varit, jag har haft jätteskoj. Nu blir det kanonbra med Elin Namnieks och det blir väldigt bra med sex veckors semester för min del i sommar, säger Lennart Palm.

Lennart Palm på Larmtorget.
Foto: Sara Kollberg
Lennart Palm på Larmtorget.

För den som ska leda musikkvällarna i år är Oskarshamnsartisten Elin Namnieks. Hon hade tidigare haft musikduon Krispigt tillsammans med artisten Mollie Minott men har de senaste åren varit verksam som soloartist. Namnieks har haft konferencieruppdrag tidigare, bland annat för musiktävlingen Musik direkt (som numera heter Imagine Sweden) och den 6 april är hon konferencier på Oskarsgalan i Oskarshamn.

– Jag tycker om den sidan av artistskapet, och jag blev väldigt smickrad av att få frågan om Musik på Larmtorget. Det ska bli härligt att få vara så mycket i Kalmar i sommar, säger hon.

Fakta

Musik på Larmtorget

2 juli: Shirley Clamp

4 juli: Noice

9 juli: Black Jack

11 juli: Scotts

16 juli Peter & Bruno

18 juli: Lars Vegas Trio

23 juli: Pontus & Amerikanerna

25 juli: Lisa Miskovsky

30 juli: Larz Kristerz

1 augusti: Rockabilly Fabolous

6 augusti: Sonja Aldén

Visa mer...

Lennart Palm har inlett musikkvällarna med låten När sommaren kommer och det kommer Elin Namnieks också attt göra.

– Ja, det hör till att sjunga den så den ska absolut vara med.

Fram tills i år har den rikstäckande musiktävlingen P4 Nästa arrangerats i samband med Musik på Larmtorget. Elin Namnieks har tidigare deltagit i tävlingen och förra året jobbade hon med att intervjua de tävlande. I år flyttar P4 Nästa till Oskarshamn.

– Jag har ju varit en del av Musik på Larmtorget genom P4 Nästa och det hade känts tomt att inte få vara det i år, så jag är väldigt glad över att jag fick frågan.

Hur ser du på syftet med din roll som konferencier för det här evenemanget?

– Den främsta uppgiften är att få publiken att känna att de har en väldigt trevlig kväll. Att vara konferencier är en viktig roll. Man vill att publiken ska känna sig taggad.

Vilka artister ser du mest fram emot?

– Jag tycker verkligen att det är en bra blandning i år med något för alla. Det ska bli extra kul med Shirley Clamp för hon var min barndomsidol. Och så blir det häftigt att uppleva Larz Kristerz spelning, det blir ösigt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.