Annons

Hellström har någonting annat i sikte

Nya skivan visar att Håkan Hellström valt en annan väg. Bort från publikfrieriet och in med Göteborgs symfoniorkester.
Publicerad 14 december 2018
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Efter många arenaspelningar går nu Håkan Hellström åt ett lugnare håll.
Efter många arenaspelningar går nu Håkan Hellström åt ett lugnare håll.Foto: Maja Suslin/TT

Håkan Hellström - Illusioner

Genre: Rock

Bolag: Warner Music

Bästa låten: Båda sidor nu

I låten Vänta tills våren är Håkan Hellström inte längre två steg från Paradise. Han sjunger att han har tagit sig hela vägen dit, bara för att upptäcka att Paradise är nerpissat. Kanske är det därför Håkan har gått en helt annan väg än på sina senaste album Du gamla du fria och Det kommer aldrig va över för mig, när han sålde ut Ullevi efter Ullevi.

Där under sin absoluta topp publikmässigt meddelade han att han skulle ta en scenpaus på oklar tid. Kanske var resan dit mer tillfredsställande än att hantera den masspsykos som rådde kring honom 2015–2017. Illusioner är ett tydligt tecken på att Hellström har någonting annat i sikte än att sjunga framför 70 000 sjömansklädda kids och vuxna.

Annons

Kärnan är kvar, den skickliga förmedlingen av livets mest känslosamma stunder – ofta kanske sett i ett romantiserat skimmer som han ändå lyckas sälja in. Nu ackompanjeras han i stället av stråk och blås, bort från publikfrieriet och in med Göteborgs symfoniorkester. Det lär knappast bli en till Otto Knows-remix, utan albumet visar en mer lågmäld Håkan, i ny riktning och moderiktig kostym. Hoppas att hans nya orkester får haka på om han väljer att turnera igen.

Lyssna på skivan här:

Sofia Sundström/TT
Annons
Annons
Annons
Annons