Kultur

Hajpade Hov1 klara för slottsruinen

Borgholm Artikeln publicerades

Den svenska, prisbelönta hiphop-gruppen Hov1 spelar i slottsruinen på Öland i sommar.

– Vi vill att även en yngre publik ska uppleva ruinen, säger arrangören Björn Nohlgren på Nöjet Konsert.

Hov1 på Emmabodafestivalen 2017.
Foto: Christer Tille
Hov1 på Emmabodafestivalen 2017.

Hov1 består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson från Stockholm. De släppte sin debutsingel 2015 och har sedan dess lyckats bygga en stor och hängiven publik. Gruppen har hittills släppt två skivor.

Förra året vann de priserna Årets grupp, Årets låt och Guldmicken på P3 Guld-galan, och de var även stora vinnare på galan året dessförinnan.

Den 25 juli spelar Hov1 på Borgholms slott.

Björn Nohlgren på Nöjet Konsert som arrangerar konserten har tidigare bokat in Laleh, 13 juli, och Ulf Lundell, 24 juli, på slottsruinen.

Även Weeping Willows spelar på slottsruinen, 11 juli, och den 2-3 augusti är det dags för metalfestivalen Borgholm Brinner.

– Nu när Hov1 är klara är det en fin variation i ruinen i sommar. Den är stark nu, slottsruinen och vi vill att även en yngre publik ska uppleva konserter där, säger Björn Nohlgren.

Biljetterna släpps den 25 februari.

Hov1 vann flera priser på P3 Guld-galan förra året.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Hov1 vann flera priser på P3 Guld-galan förra året.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.