Kultur

Fler datum för En sagolik historia

Kultur Artikeln publicerades

Magnus Kviske och Daniel Alleveds rosade familjeföreställning En sagolik historia spelas tre gånger på Kalmar läns museum under sportlovet.

Daniel Alleved och Magnus Kviske.
Foto: Johanna Eriksson
Daniel Alleved och Magnus Kviske.

Föreställningen, som bygger på Kalmarbaserade författarna Emelie och Andreas Sjölanders historieböcker för barn, hade premiär på Kalmar läns museum i slutet av januari. Nu har tre extraföreställningar satts in, 20, 21 och 23 februari.

Barometern-OT:s recensent Tina Jeppsson såg premiären och skrev bland annat: ”Svensk historia light är en lysande idé och som gjord för att även göra kul scenkonst av. Magnus Kviske, som skrivit manus, har också spexat till historien ordentligt. Tillsammans med sin minst lika sprallige scenkompis, Daniel Alleved, tar han sig lekfullt an några av de mest kända personerna ur svensk historia.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.