Annons

Finalisterna i musiktävlingen Imagine klara

Den stora regionfinalen i musiktävlingen Imagine närmar sig, och nu är de åtta finalisterna som ska tävla om att representera Kalmar län i riksfinalen utsedda.
Kalmar län • Publicerad 20 mars 2019
Queen C (Chelsy Nicolas) från Vimmerby vann Imagine Swedens regionfinal i Kalmar förra året och fick tävla i riksfinalen i Uddevalla.
Queen C (Chelsy Nicolas) från Vimmerby vann Imagine Swedens regionfinal i Kalmar förra året och fick tävla i riksfinalen i Uddevalla.Foto: Henrik Wennesund

De två delfinalerna i den rikstäckande musiktävlingen Imagine Sweden, som tidigare hette Musik direkt, är avklarade.

Den första deltävlingen avgjordes i Västervik på ungdomshuset Mejeriet och där gick Leo Hertzberg från Borgholm, Ardiana Gimolli från Hultsfred, T & The Rex från Oskarshamn och Out of Sync från Vassmolösa/Rockneby vidare till regionfinalen.

Annons

Den andra deltävlingen avgjordes i Nybro och där gick Darjin Anwar från Kalmar, Thor Kolenda från Torsås, Linnéa Roslund från Kalmar och Deserted från Kalmar, Alsterbro och Torsås vidare.

Imagine Sweden riktar sig till unga musiker och artister mellan 13 och 21 år och arrangeras i 14 län runt om i Sverige.

Regionfinalen avgörs på ungdomshuset Unik i Kalmar 29-30 mars. Riksfinalen äger sedan rum i Gävle 30 maj-1 juni.

Förra året tävlade Queen C (Chelsy Nicolas) från Vimmerby i riksfinalen för Kalmar län och hon vann Music Helps coachningspris och en spelning på Live at heart, som är en av Sveriges största showcasefestivaler.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons