Annons

"Eagles" får en till säsong

Oskarshamn • Publicerad 26 april 2019
Alva Bratt och Edvard Olsson som spelar Felicia och Elias Kroon i "Eagles". Arkivbild.
Alva Bratt och Edvard Olsson som spelar Felicia och Elias Kroon i "Eagles". Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Det blir en ny säsong av "Eagles". Ungdomssatsningen som började sändas så sent som i mars i år har lyckats med uppsåtet att nå målgruppen 15–24-åringar på SVT Play. Därför har SVT bestämt sig för att satsa på en ny omgång.

"Eagles" skildrar fyra ungdomars liv i Oskarshamn. Småstadsidyllen står kuliss för relationsdramer och vänskap, varvat med stenhård satsning på ishockey. Alva Bratt spelar influeraren Felicia Kroon, och Edvard Olsson gör rollen som hennes bror – den blivande ishockeystjärnan Elias Kroon.

Inspelningarna av den nya säsongen börjar i höst, uppger SVT i ett pressmeddelande. "Eagles" är den första av flera serier i SVT om unga, som skapas tillsammans med unga. Inför arbetet med serien har man gjort intervjuer, undersökt och testat – på ungefär samma sätt som inför den norska succéserien "Skam".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons