Annons

Draken & Skytten får ny form och flyttar

Den lokalhistoriska krogshowen Draken & Skytten får ny form och flyttar till Kalmar läns museum.
I fokus är ett spektakulärt brott.
Publicerad 12 februari 2019
Daniel Alleved och Niklas Hellström då de körde Draken & Skytten på Kalmar slott.
Daniel Alleved och Niklas Hellström då de körde Draken & Skytten på Kalmar slott.Foto: Pressbild

Krogshowen Draken & Skytten, som baseras på lokalhistoriska händelser, flyttar från Kalmar slott till länsmuseet i Kalmar. Showen har dessutom stöpts om till att vara en berättarkväll med livemusik.

Artisten Daniel Alleved får nu sällskap av berättaren och museipedagogen Pia-Lena Björnlund och musikern Josef Appelqvist.

Annons

Berättelsen utspelar sig på sommaren 1661 då två unga adelsmän, Gustaf Adolf Skytte av Duderhof och Gustav Drake av Hagelsrum, samt en 15 man stark besättning ger sig ut på en till synes oskyldig seglats mot England. Någonstans på vägen ändras dock planerna och resan förvandlas till en mardröm som lämnar död efter sig.

– Det ska bli kul att få berätta hela den sanna historien. Varje gång vi framför föreställningen slås jag av hur osannolik och skruvad den är, säger Daniel Alleved.

Draken & Skytten ges på länsmuseet helgen 15 och 16 februari samt helgen 29 och 30 mars.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons