Annons

Dokumentär om Kalmar Nyckel kan få Emmy-pris

Den amerikanska dokumentären The Forgotten Journey om Kalmar Nyckel har nominerats till en regional Emmy. Prisutdelningen sker vid en gala i Philadelphia på lördagen.
KALMAR • Publicerad 12 oktober 2018
Den fullskaliga kopian av Kalmar Nyckel i hemmahamnen i Wilmington.
Den fullskaliga kopian av Kalmar Nyckel i hemmahamnen i Wilmington.Foto: MAJA SUSLIN / TT

Under 1600-talet seglade Calmare Nyckel över Atlanten åtta gånger. I Kalmars vänort Wilmington finns en fullskalig kopia av skeppet och Barometern har tidigare berättat om dokumentären som nyligen spelats in ombord.

Nu har filmen chans att vinna pris på den regionala Emmy-galan som täcker film- och tv-produktion i mellersta USA.

Annons

– Vi är stolta över att vara nominerade i den mycket prestigefulla och konkurrenskraftiga dokumentär-kategorin, säger producenten Nancy Glass i ett pressmeddelande.

I höstas var organisationens utbildningschef Samuel W Heed på besök i Kalmar. Han passade då på att visa filmen för Cis-elever.

– Även om det är en lågbudgetfilm jämfört med Hollywood har vi haft massor av experter inkopplade, både svenska och amerikanska. För det är inte så många som vet hur det var att segla och leva på ett skepp på den tiden, sa han då till Barometern.

Han hoppades också att dokumentären skulle sändas på svensk tv under 2018.

Se filmens trailer här:

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons