Annons

Diggiloo tillbaka på Öland i sommar – artisterna klara

Nu är det klart att Diggiloo kommer tillbaka till Borgholm i sommar. Bland dem som åker med på den stora sommarturnén märks Arvingarna, Mariette och Växjösonen John Lundvik. Dessutom gör Jessica Andersson comeback.
BORGHOLM • Publicerad 26 november 2018
Jessica Andersson är tillbaka på Diggilooscenen i sommar.
Jessica Andersson är tillbaka på Diggilooscenen i sommar.Foto: Mikael Fritzon/TT

Diggiloo drar ut på vägarna igen till sommaren och den 26 juli stannar de till på idrottsplatsen i Borgholm.

På måndagen presenterades artistuppställningen för nästa års turné och då står det klart att schlagerstjärnan Jessica Andersson återvänder till Diggiloo. Jessica Andersson gjorde 13 Diggilooturnéer i rad – därför blev många överraskade när hon tidigare i år meddelade att hon tvingades tacka nej till sommarens turné på grund av tidsbrist.

Annons

– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för en publik på 900 snarare än 9 000. Bli programledare i TV3, för Ensam mamma söker. Pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka. Jag har nästan spruckit av förväntan inför att få berätta, säger Jessica Andersson.

Någon regelrätt skilsmässa var det dock aldrig tal om när hon hoppade av.

– Jag har velat få tid för andra grejer, utanför scenen också. Ha sommarlov med min son och min nye man, flytta från Trollhättan till Göteborg bland annat, säger Jessica Andersson.

Precis som i fjol är artisten och programledaren David Lindgren den sammanhållande länken i föreställningen, ett jobb han tagit över från Lasse Holm.

John Lundvik.
John Lundvik.Foto: Christine Olsson/TT

På scenen kommer också Arvingarna, Mimi Werner, Thomas Petersson, Magnus Carlsson och Mariette att stå. Dessutom medverkar John Lundvik, från Växjö, som tidigare i år fick ett stort genombrott när han tävlade i Melodifestivalen med My turn.

Diggiloo får premiär i Malmö den 3 juli och finalen hålls i Eskilstuna den 24 augusti.

Biljetterna till nya Diggiloo släpps den 1 december.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons