Kultur

”Det var en chockartad grej för mig"

Kalmar Artikeln publicerades

Max Jeansson från Kalmar är mest känd som sångare i folkreggaebandet Samvetet. Men nu är han aktuell som soloartist, med låten Home to me. Och snart kommer hans andra solosläpp.

Max Jeansson är sångare i bandet Samvetet, men också aktuell med egna låten Home to me.
Max Jeansson är sångare i bandet Samvetet, men också aktuell med egna låten Home to me.

Hur står det till med Samvetet?

– Mycket bra faktiskt. Vi håller ihop, även om vi har spridit ut oss mer och mer geografiskt. Vi är ju ett stort band med sju medlemmar och nu bor vi i Kalmar, Högsby, Lund och Göteborg. Men trots det är vi mer aktiva och kreativa än tidigare och vi har roliga saker på gång, säger Max Jeansson.

Hur kommer det sig att du vill satsa solo också?

– Jag tycker att det är så roligt att skriva låtar, jag älskar processen och det är roligare att göra det än att sitta hemma och spela dataspel. Jag är rastlös av mig.

Samvetet skriver låtar på svenska men nu har du släppt en låt på engelska, hur känns det?

– Det var en chockartad grej för mig att det blev en låt på engelska faktiskt, haha. Engelska är en sorts sköld, man kommer undan med en massa fraser på engelska. Men jag har långt ifrån ett perfekt uttal. Jag har verkligen fått jobba med uttrycket. Men nu känns det bra.

Blir det mer solomusik?

– Jag släpper en låt till snart, den 1 april. Men nu blir det spretigt för den är på svenska. Det är kul att det spretar men samtidigt måste jag nog bestämma mig för vilket språk jag ska skriva på. Folk måste förstå man vad man gör.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.