Insändare

Det blev inte mycket av med cykelleden

Insändare ,

Enligt Mörbylånga kommun är den nyligen anlagda Ölandsleden vid Albrunna inte längre en cykelled utan en vandringsled.

Synnerligen märkligt då sträckan ingår i det ursprungliga projektet Fyr till Fyr med syftet att färdigställa en cykelled på Öland.

Man planerade två cirka tio mil långa slingor på ön som successivt skulle sammanlänkas. För detta har det beviljats stora summor.

Enligt kommunens hemsida finns ingen vandringsled mellan Södra Möckleby och Albrunna. Däremot sammanfaller cykelleden på kortare avsnitt med Bergstigen, en vandringsled som en hembygdsförening ansvarar för.

Att leden även används flitigt till promenader är väl lika naturligt här som det är i Färjestaden och Mörbylånga utan att dessa då klassas som vandringsleder.

Kan ändringen från cykel- till vandringsled och därmed upphörandet av skötsel möjligen bero på kostnaden? Återigen skall vi, söder om Mörbylånga behöva fightas för att få ta del av våra inbetalda skattepengar.

CykelJanne

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.